FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zamlı asgari ücret için tarih belli oldu

Ekonomi Bakanı Elitaş, "Asgari ücret bin 300 lira olacak dedik, inşallah önümüzdeki hafta içerisinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu bin 300 liralık taahhüdümüzü yerine getirecek" dedi.

Zamlı asgari ücret için tarih belli oldu

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Asgari ücret bin 300 lira olacak dedik, inşallah önümüzdeki hafta içerisinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu bin 300 liralık taahhüdümüzü yerine getirecek" dedi.

Elitaş, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen AK Parti Melikgazi İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda partililere hitap etti.

Asgari ücretin söz verdikleri gibi artırılacağını belirten Elitaş, "Asgari ücret bin 300 lira olacak dedik, inşallah önümüzdeki hafta içerisinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu bin 300 liralık taahhüdümüzü yerine getirecek. Bugünlerde tartışılıyor. 'Asgari ücretten iş alemine ne kadar binecek, onun hangi kısmını devlet karşılayacak' diye. Asgari ücretin neti bin 300 liradır ama bununla ilgili maliyette ortaya çıkacak bir durum devletin sırtında ne kadar yük kalacak, işverenin sırtında ne kadar yük kalacak, bunu taraflarla birlikte görüşerek, değerlendirerek bütçede herhangi bir disiplin bozucu hareket olmayacak şekilde yapacağımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"BİR MARKA KITLIĞIMIZ, MARKA KISIRLIĞIMIZ VAR"

Elitaş, Türkiye'nin ihracat atağı için küresel ölçekte başlatılan "Turkey Discover the Potential" iletişim kampanyasıyla Türkiye markasının oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Dünyada Türk mallarının markasını oluşturmak için bu kampanyayı başlattıklarını vurgulayan Elitaş, "Bir marka kıtlığımız, marka kısırlığımız var. Çok kaliteli ürettiğimiz ürünlerimizi markalaşamadığımızdan dolayı hak ettiği fiyata satamıyoruz. Yurt dışından markalar geliyor Türkiye'de imalat yaptırıyorlar. Bir gömlek Türk markasıyla olduğu takdirde 20 dolar 30 dolar ama bilinen bir marka olduğu takdirde 300 dolar 500 dolara satılma imkanı ortaya çıkıyor. Niye bizim markalarımız olmasın" ifadelerini kullandı.

Çalışma Bakanı'ndan asgari ücret açıklaması

Çalışma Bakanı Soylu, "Asgari ücrette alacağımız karar 1.300 lira olacak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı (ÇSGB) Süleyman Soylu, “Asgari ücret konusunda şöyle bir değerlendirme yapmak isteriz. İşçi ve işveren, çalışan kesim ve onların temsilcilerinin 1.300 lira konusunda herhangi bir endişesi yok. Bizim alacağımız karar 1300 lira olacaktır.” dedi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler