FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zigana Tüneli ihalesine iptal kararı

Karayolları Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan Zigana Tüneli Projesi'nde 10 Kasım 2014'te yapılan ihale, mahkeme kararı doğrultusunda iptal edildi.

Zigana Tüneli ihalesine iptal kararı

Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan Zigana Tüneli projesinde belirsizlik sürüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı tünel ve bağlantı yolları ihalesini Cengiz İnşaat kazanmışti. İhaleye katılan ve teklif veren diğer şirketler sürece itiraz etti. Mahkeme ihalenin tekrar değerlendirilmesine karar verdi. Karayolları bu ay içinde ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekim 2014 açıkladığı Zigana Tüneli projesinde süreç durdu. Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Zigana Dağı’nda yapımı planlanan tünel projesi için yapılan ihale sonucu iptal edildi. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Mayıs 2015’de yapılan ihaleyi Cengiz İnşaat kazanmış ve 28 Temmuz’da sözleşme imzalanmıştı. Ancak ihaleye katılan 6 şirket sürece itiraz etti ve Kamu İhale Kurumu’na şikayette bulundu. Kamu İhale Kurumu itirazları red edince şikayette bulunan şirketlerden Şenbay Madencilik ve Özgün Yapı mahkemeye başvurdu. Kamu İhale Kurumu’na itirazda bulunan diğer şirketler ise Tekfen, Pers Yapı-Bergiz İnşaat, Albayrak Turizm, Aga Enerji , Yse Yapı-İntekar Yapı-Metro Kmb.

18 firma başvurmuştu

ZİGANA Tüneli için belli istekliler arasında yapılan ihaleye 18 firma teklif verdi. Bu tekliflerden ilk aşamada 16’sı geçerli bulundu. Daha sonra ise teklifi geçerli olan firmaların bazılarının da dosyalarında eksiklikler olduğu belirtildi ve ihaleye katılan firma sayısı 11’e düştü. İhale dışı kalan firmalardan Ağa Enerji, Şenbay, YSE Yapı, Pers Yapı ve Tekfen Yapı Kamu İhale Kurumu’na itiraz etti. 5 firmanın da itirazında iş deneyim belgeleri nedeniyle ihale dışı bırakıldıkları, ancak bunun mevzuata uygun olmadığı tezi işlendi. Ancak Kamu İhale Kurumu, tüm itirazları reddetti. Şikayetçi olan bir diğer firma olan Albayrak Turizm’in itirazı ise, yasal sürelere uyulmadığı gerekçesiyle incelenmeden geri çevrildi.

PROJE DURMAYACAK

Zigana Tüneli Projesi için bu ay yeniden ihaleye çıkılacağını ifade eden yetkililer, projenin durması gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler