FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Boğaza nazır milyon dolarlık kümes!

İstanbul'da Boğazdaki villa, sahiplerinin hiçbirine kalmadı ve bu ihtişamlı yapı kümes haline geldi.

Boğaza nazır milyon dolarlık kümes!

İstanbul'da Boğazdaki 1976 yılında yapıldı. Tarabya'da bulunan bu tarihi yapı işadamı Ali Üstay ve komşuları, Prof. Dr. Sedad Hakkı Eldem'e, 'Tarabya Köy Üstü Evleri' ismi ile bir proje planlattı. Fakat inşaat ruhsatı almakta sorunların çıkaması nedeniyle Ali Üstay, villayı Erol Aksoy'a sattı.
DANIŞTAY MAHKEME KARARINI ONADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, inşaatın koruluk alanda olduğuna işaret ederek yıkım kararını verdi. Bu sırada TMSF, Aksoy'un gayrimenkullerine borçları yüzünden el koydu. Danıştay ise mahkemenin verdiği yıkım kararını onadı. Fakat bu defa da Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, merhum Sedad Hakkı Eldem'in Tarabya'daki villanın da dahil olmak üzere yaptığı mimarı yapıları tarihi eser olarak tescilledi. Daha sonra satışa sunulan villa, Feryal Gülman'a 520 bin TL’ye satıldı.

MİRASÇILARI DA ÇIKTI

Senelerce kilitli kalan villa, ne ilk sahibi Ali Üstay'a, ne borçlarından dolayı menkul ve gayrimenkullerine el konulan Erol Aksoy'a, ne de işadamı eşi Kemal Gülman'a 200 milyon liralık boşanma davası açan Feryal Gülman'a yaramadı. 34 yıldır yıkılamayan villanın bu defa mirasçıları meydana çıktı.

VİLLA ÇIKMAZINDA SON DURUM

Prof. Sedad Hakkı Eldem'in 3 mirasçısı Ali Eldem, Edhem Eldem ve Ali Fethi Okyar'ın villanın yıkılmaması halinde tarihi eser niteliğindeki yapıdan telif istemeye hazırlandığı belirtildi. Ancak seneler geçmesine rağmen villa hakkında bir netlik hala yok.

Tavuklara terk edilmiş villa, kümese döndü, zemin katı ise hurda kağıtların toplandığı bir depo oalrak kullanılıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler