FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Proje Yönetimi" ile maliyetleri düşürmek mümkün

Rekor üstüne rekor kıran dolar kuru, inşaat maliyetlerinin yükselmesine neden oluyor. Uzmanından alınan proje yönetimi ve danışmanlık desteği ise en uygun maliyetlerle projelerin hayata geçmesini sağlıyor.

"Proje Yönetimi" ile maliyetleri düşürmek mümkün

2017 yılında yüzde 8 değerlenerek yılı 3,7940 seviyesinden kapatan dolar, 2018'e hızlı başladı ve rekor üstüne rekor kırıyor. 4 liranın üzerine çıkan dolar, 2018'in ilk 3 ayında yüzde 7 civarında değerlendi.

Dolardaki yükselişe dikkat çeken ProPlan İnşaat Proje Yönetimi Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Özber, kurdaki artışın inşaat maliyetlerini de yükselttiğini belirterek iyi bir planlama ve proje yönetiminin maliyetleri aşağı çekebileceğini söyledi.

Özber, inşaat sektöründe müşavirlik olarak bilinen proje yönetimi desteğini uzmanından alan firmaların maliyet ve bütçe yönetimi konusunda büyük kazanımlar sağladığını vurguladı. İnşaat maliyet endeksinin (İME), 2018 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %4,91, bir önceki yılın aynı ayına göre %16,22 arttığını hatırlatan Erkan Özber, proje yönetimi hizmetinin inşaat üreticilerinin önünü görmesi açısından A’dan Z’ye büyük kolaylıklar sağladığını belirtti. Özber, Türkiye’de artık bütün projelerin, proje yönetimi hizmeti aldığını ifade etti.

Proje yönetimi hizmetinin hem ülke ekonomisine hem de bu desteği alan üretici firmalara önemli katkılar sağladığını ifade eden Erkan Özber, "ProPlan İnşaat Proje Yönetimi olarak öncelikle proje hedef bütçesinin ve tahmini süresinin (master program) belirlenmesini gerçekleştiriyoruz. Maliyet yönetimi kapsamında tahmini bütçelerin proje ilerleme aşamalarına uygun olarak hazırlanması ve maliyet kontrollerinin yapılmasını sağlıyoruz. Yapım sürecinde bütçe takibini yaparak, proje bütçesindeki değişimleri tespit edip proje sahiplerine periyodik olarak raporluyoruz. Bu hizmetlerimizle bir projenin en uygun maliyetle hayata geçirilmesi mümkün oluyor” diye konuştu.

Özber, şöyle devam etti:
“Sunduğumuz hizmetle projenin istenilen kalite, hedeflenen süre ve öngörülen bütçesinde bitirilmesi için gerekli olan tüm kontrolleri yaparak, imalatların tasarımlarına uygun olarak tamamlanmasını sağlıyoruz. Proje süresi boyunca yürütülen imalatların mevcut tasarım, teknik şartname, yürürlükteki standart ve spesifikasyonlar çerçevesinde tamamlanmasını gerçekleştiriyoruz."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler