FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahibinden habersiz 80 dönüm araziyi sattılar

Mamak'ta 80 dönümlük araziyi sahibinden habersiz sahte kimlik ve evrak düzenleyip 5,5 milyon liraya sattıkları öne sürülen 7 kişi tutuklandı

Sahibinden habersiz 80 dönüm araziyi sattılar

AA muhabirinin İl Emniyet Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, alışveriş merkezi yakınındaki 80 dönümlük arazinin, sahibinin bilgisi dışında satıldığı ihbarı üzerine, Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği bünyesinde özel ekip oluşturuldu.

Çalışma kapsamında yaklaşık 600 saatlik güvenlik kamerası ve MOBESE kayıtlarını inceleyen özel ekip, dolandırıcılığın 7 kişilik şebeke tarafından gerçekleştirildiğini belirledi.

Bunun üzerine Ankara ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda Tolga T, Murat İ, Metin Y, Ziya D, Hatice Y, kızı Emine A. ve kardeşi Alaaddin Y. gözaltına alındı.

Murat İ'nin arazi satışından elde ettiği değerlendirilen lüks otomobil ve üzerindeki 135 bin liraya el konuldu. Satışı gerçekleştiren tapu görevlilerine ilişkin de çalışma başlatıldı.

Daha önce benzer 3 dolandırıcılığa karıştıkları öne sürülen zanlılar, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Emniyet yetkilileri vatandaşları e-devlet üzerinden tapu kayıtlarınızı kontrol etmesi noktasında uyardı.

DEĞERİNİN YARISINA SATTILAR

İstanbul'da gözaltına alınan Tolga T. ve Murat İ'nin, irtibat kurdukları Metin Y. ve Ziya D'nin, okuma-yazma bilmeyen Hatice Y, kızı Emine A. ve kardeşi Alaaddin Y'yi arsa sahibinin akrabaları gibi tanıttıkları, bu kişiler için sahte kimliklerle telefon hattı açtırdıkları, Balgat'ta lüks ev ve minibüs kiraladıkları tespit edildi.

Ayrıca, Hatice Y'nin arsa sahibinin imzasını taklit edebilmesi için çalıştırıldığı, emlakçıları lüks minibüsle gezen Hatice Y, Emine A. ve Alaaddin Y'nin, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 80 dönümlük araziyi 9 hissedara 5,5 milyon liraya sattıkları belirlendi.
DOLANDIRICILIĞI EMLAKÇININ TELEFONUNDA ORTAYA ÇIKTI

Taşınmazı dolandırıldığından habersiz satın alan müşteri, yapmayı planladığı projeler için araziye gittiğinde emlakçıyla karşılaştı. Araziyi satın almak isteyen, başka birine satıldığını öğrenen emlakçı, taşınmazın gerçek sahibini telefonla arayarak, "Madem araziyi satacaktınız, keşke bana haber verseydiniz" dedi.

Bunun üzerine arazinin sahibi kadın, durumu avukatı aracılığıyla polise bildirdi. İstanbul'da yaşayan arazi sahibinin, taşınmazı 1997'de satın aldığı öğrenildi.

TAPU KAYITLARINIZI İNTERNETTEN KONTROL EDİN

Emniyet yetkilileri, benzer dolandırıcılık olaylarının yaşanmaması için "e-Devlet" uygulamasından tapu kayıtlarının kontrol edilmesi uyarısında bulundu.

Yetkililer, dolandırıcıların özellikle uzun süre alınıp satılmayan, sahipleri yurt dışında olan arazileri seçtiğini belirtti.

Kaynak : AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler