FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TAV için son dönemeç

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Limak Grubu'nda bulunan ve TAV'ın 285 milyon euroya talip olduğu yüzde 40'lık hisseye, havalimanının yüzde 60'lık hissedarı Malezyalılar da talip oldu.

TAV için son dönemeç

İstanbul'un ikinci büyük havalimanı üzerinde anlaşmazlıklar baş gösterdi. Malezya merkezli Malaysia Airports şirketinin yüzde 60, Nihat Özdemir'in patronu olduğu Limak Holding'in de yüzde 40 hisse sahibi olduğu havalimanına geçtiğimiz ay TAV Grubu da talip olmuştu. Yüzde 40'lık hisse için Limak Grubu'yla 285 milyon euroya anlaşma yapan TAV, son gelişmelerle büyük şok yaşadı. Bloomberg'ün haberine göre, Malezyalılar bu yüzde 40'lık hisseyi de satın almak istediklerini açıkladı.

Limak ve Malaysia Airports’un ortaklık sözleşmesine göre, bir hisse satışı söz konusu olduğunda Malezyalıların ön alım hakkı var. Bu hakkı kullanarak kalan hisseleri de satın almak isteyen Malezyalılar yüzde 40'lık paya TAV'ın önerdiği 285 euroyu vererek sahip olabilir.

Malezyalıların karar verme süresinin bugün dolması beklenirken, Bloomberg’in haberinde Malaysia Airports’un konuyla ilgili, “Yönetim kurulu bütün seçenekleri düşünüyor. Ay sonuna doğru karara varacak. Şu an verilmiş bir karar yok” şeklindeki açıklaması yer aldı.

24 milyon yolcuyu uçuracak

Malezyalılar geçen yıl sonu Hintli ortak GMR’nin hisselerini 225 milyon dolara alarak Sabiha Gökçen’deki paylarını yüzde 60’a çıkarmıştı.

TAV CEO’su Sani Şener, geçen ay Sabiha Gökçen’deki hisseler için Limak’la anlaştıklarını açıkladığında, Malezyalıların ön alım hakkını kullanmak istemeyeceklerini düşündüğünü söylemişti. Şener, yabancıların bir ülkede iş yaparken genelde yerli ortak istemelerini bu düşüncesine gerekçe göstermişti.
TAV eğer Limak’tan hisseleri satın alabilirse, havalimanının yönetiminde Malezyalılarla eşit paya sahip olacak. Sabiha Gökçen’i kullanan yolcu sayısının bu yıl 5 milyon artarak 24 milyon kişiye çıkması bekleniyor.

TAV için son dönemeç

İstanbul’da inşası süren 3. havalimanı 2017 yılında açılacak. TAV’ın işlettiği ve işletme süresi 2021 yılında dolacak olan Atatürk Havalimanı, 3. havalimanı açılınca, belirli bir süre sonra devreden çıkacak. Bu durumda Türkiye ve dünyada çok sayıda havalimanı işleten TAV, İstanbul ayağını kaybedecek. Ancak TAV, Sabiha Gökçen’e ortak olabilirse, en az 2034’e kadar İstanbul’daki yerini koruyacak. Bilindiği gibi Sabiha Gökçen’deki hisselerini satma niyetinde olan Limak Grubu, İstanbul’daki 3. havalimanın ortakları arasında.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler