FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Seçimlerinden Çıkabilecek Sonuçların Piyasaya Etkisi

ABD Seçimlerinden Çıkabilecek Sonuçların Piyasaya Etkisi

Piyasaya baktığımız zaman piyasaların Clinton’ı istediğini görmekteyiz. Clinton’ın Başkan olması sadece aynı para politikasını devam ettirmesinden dolayı ve piyasaların belirsizliği sevmemesinden kaynaklı dolarda yükselişler gerçekleşiyor. Trump’ın gelmesi ise piyasalarda belirsizliğin hakim olmasına sebep olacağından dolayı volatil bir piyasayı takip edebiliriz ve bu süreçte dolardan çıkışlar kısa süreli gerçekleşebilir. Trump’ın gelmesiyle, Orta Doğudan çıkıp daha çok içe kapanıp politikalar izleyecek olması Orta Doğudaki kaosu bitirebilme ihtimali mevcuttur. Clinton’ın gelmesi durumunda ise Aralık ayındaki faiz artışı fiyatlaması devam edecektir. Dolardaki yükselişin devam edebilmesi için Clinton’ın başkan seçilmesi gerekiyor ama Trump’ta gelirse kısa vadeli satışların ardından dolardaki değer kazanımları devam edebilir. Piyasalarda kısa vade de hangi başkan gelirse gelsin ABD ekonomisindeki iyileşme devam ediyor. Enflasyon tarafındaki canlanma çokta başkana bakmayacaktır. FED bağımsızlığı ve kredibilitesi oldukça önemlidir. Genel olarak ekonomik veriler ön planda tutulup başkanlık seçimi sadece kısa vadeli piyasaları etkileyip, gelen kişilerin de ABD politikalarında özellikle ekonomi konusunda etkilemediği Obama’nın Başkan seçilmesinde de beklentilerin özellikle siyasi olarak yüksek olmasına rağmen aynı politikalar devam ettiyse şimdiki başkan seçiminde de aynı şekilde siyasi ve ekonomik olarak uzun vadede devamını görebiliriz.

Çin Ekonomisinde Daralma Devam Ediyor

Çin ekonomisine baktığımız zaman son gelen verilerle daralmanın devam ettiğini takip etmekteyiz. Çin tarafındaki daralmanın devam etmesi bütün varsayımların iptalini sağlayabilir. Özellikle devalüasyon yaparak piyasaların varsayımlarını iptal eden Çin, daralmaya devam etmesi durumunda farklı çözümler geliştirerek piyasalara müdahalesi söz konusu olabilir. ABD faiz artışını durdurabilecek riskler arasında Çin verileri takip edilecektir. İhracatında % -7.3 düşüşün gerçekleşmesi ve Ticaret Dengesinde 60 milyar dolarlardan 49 milyar dolarlarda fazla vermesi Çin ekonomisinde tehlike sinyalleri veriyor. Dünyanın genelinde de ticaret hacminde daralma mevcutken Çin tarafından da bir miktar geri çekilme normal olabilir. Geçici etkisinin dışında her ay üst üste geri çekilmesi ise Çin ekonomisinde sorun yaşatabilir. Çin ekonomisinin sorun yaşaması demek tüm dünyanın sorun yaşaması anlamına gelebilir. Büyüme verilerine baktığımız zaman 14.2 seviyelerinden 6.3 seviyelerine kadar daralmanın mevcut olduğunu takip etmekteyiz. Bu hafta gelecek olan TÜFE verisinde yükseliş beklenmekte. Enflasyon tarafındaki yükseliş, iç piyasasında canlılığa işaret edeceği için önemli bir veri olarak karşımıza çıkmaktadır. ABD Tahvillerinin yaklaşık %20 Çin elinde tutuyor. Çin para politikalarının ABD ve diğer ülkelerin üzerindeki etkisi oldukça büyüktür.

Teknik Analiz İle Stratejiler

Dolarda geri çekilmeler alım yönlü tekrar dolar yatırımlarını artırabilir. Endekse baktığımız zaman 99.00 direnç seviyesinden satışların geldiğini takip etmekteyiz. Düzeltme olarak 96.90 destek seviyelerine kadar gelip tekrar dolarda alımların geldiğini gördük. Fractal göstergesine baktığımız zaman alım yönlü 96.90 seviyenden yükselişe işaret ediyor. Awesome, Oscillator sıfırın üzerinde alımların gelebileceğini göstermektedir. Yükselişlerin devamında takip edeceğimiz önemli direnç sevilerimiz 97.80 aşılması durumunda 98.40 ve 99.00 dirençlerini takip edebiliriz. Satışların tekrar başlaması durumunda ise 97.20 ilk destek seviyemiz olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu seviyenin kırılması durumunda ise 96.90 destek seviyesi önemli destek seviyesi olarak takip edilecektir. 96.90 seviyesinde tutunamaz ise 96.40 trend çizgisine geri çekilmeler yaşanabilir. Trendin kırılmaması önemli olacaktır. Bu seviyelerden özelikle alışların gelebileceği varsayılabilir.

En Çok Aranan Haberler