FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapıkule'de 18 kilometrelik TIR kuyruğu

EDİRNE'de yurt dışına çıkış için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar, yaklaşık 18 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Kapıkule'de 18 kilometrelik TIR kuyruğu

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de yurt dışına çıkış için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar, yaklaşık 18 kilometrelik kuyruk oluşturdu. TIR sürücülerin Bulgar tarafının çok sayıda evrak ve araç kontrol noktası nedeniyle işlemlerin geç yapılarak kuyruğa neden olduğunu söyledi.
Taşıdıkları ihracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için yola çıkarak Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR araçları 18 kilometre kuyruk oluşturdu. Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise kuyruk 8 kilometreyi geçti. TIR sürücüleri kuyrukta beklerken sosyal ihtiyaçlarını giderecek tesislerin olmamasından yakınırken, TIR parkının genişletilmesini istedi. Kayseri'den aldığı mobilya yükünü Romanya'ya götüren Feyzullah Çiğil, kuyruğun Bulgaristan gümrüğündeki kontrollerden kaynaklandığını söyledi. 24 saattir kuyrukta beklediğini anlatan Çiğil, "Ben dün 15.00 sıralarında kuyruğa girdim, hala bekliyorum. Yol güzergahında tesis olmadığı içinde çok zorlanıyoruz. Sıranın asıl nedeni Türk tarafında kuyruk çok olunca yeni peronlar açılıyor. Örneğin 3'ten 5 perona çıkıyor. Ama Bulgaristan'a geçtiğimizde önce dorsede insan olup olmadığını kontrol ediyorlar. Sonra kabin kontrolü var, polis var, sonra evrak kontrolü, dezenfekte var daha sonra tescil yapılıyor. En son çıkışta 2 kontrol daha var. Bu nedenle kuyruklar burada uzuyor" diye konuştu.
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, son 24 saatte 1666 TIR Türkiye'ye giriş yaparken, 1939 TIR aracı ise Bulgaristan'a çıkış yaptı. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 856 TIR giriş yaparken, 780 TIR aracında çıkış işlemi yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Kapıkule'de 18 kilometrelik TIR kuyruğuKapıkule'de 18 kilometrelik TIR kuyruğuKapıkule'de 18 kilometrelik TIR kuyruğuKapıkule'de 18 kilometrelik TIR kuyruğu

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler