FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Küresel iş koalisyonu başkanlar toplantısı Yeni Delhi’de düzenleniyor

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) kurucu üyesi olduğu Küresel İş Koalisyonu yılda bir kez düzenlediği Başkanlar Toplantısı Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenleniyor.

Küresel iş koalisyonu başkanlar toplantısı Yeni Delhi’de düzenleniyor

İstanbul, 11 Şubat (DHA) - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) kurucu üyesi olduğu Küresel İş Koalisyonu yılda bir kez düzenlediği Başkanlar Toplantısı Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenleniyor.
TÜSİAD’ı, Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Dr. Bahadır Kaleağası, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Hale Hatipoğlu ve Küresel Ekonomik İlişkiler Direktörü Tamer Şen’in temsil ettiği iki günlük toplantıların ilk gününde, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin yanı sıra Businesseurope, Kore, Avustralya, ABD, Brezilya gibi uluslararası iş dünyasının önde gelen temsilcileri bir araya geldi.
Kaleağası, dijital dönüşümde çok önemli bir aşamaya geldiklerini belirtti ve ekledi:
“5G, 3 boyutlu yazıcı, genetik bilimi, quantum bilgisayarı gibi aşamalar ekonomik ortamı kökten değiştirecek.
“Uluslararası ticaretten şirket yönetimine, tüketici haklarından eğitim sistemine gerçek bir devrim başladı.
“Bu dönüşüm insanlarda güven yaratmalı. Olumlu etkileri olumsuzluklarına baskın çıkmalı. İklim değişikliğinden sağlığa her alanda toplumsal sorunlara çözüm üretmeli.
“Bu nedenlerle uluslararası kurallar, mevzuat uyumu ve standartlar elzem. Söz konusu olan sadece teknolojik bir devrim değil.
“Doğal olarak toplumsal dönüşüm, dolayısı ile demokrasinin de köklü bir evrimi söz konusu."
Toplantının ikinci gününde Küresel İş Koalisyonu üyeleri ticaret, yatırım, kaynak verimliliği, dijitalleşme, girişimcilik ve geleceğin işleri gibi konularda görüş alışverişinde bulunacak. Toplantı, kuruluşların üst düzey temsilcilerinin Hindistan’ın önde gelen basın yayın kuruluşlarının editörleriyle bir araya gelmesi ile sona erecek.
Secom Aktif, Türkiye ile birlikte 18 ülkede faaliyet gösteren ve 60 bin çalışanı bulunan SECOM’un teknoloji ve bilgi birikimi ile Aktif Bank’ın inovatif ve teknoloji odaklı yaklaşımının sinerjisiyle sektöre farklı ve dinamik bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor.
Şirket, bireysel ve ticari kullanıcılara yönelik güvenlik teknolojileri sunacak. Ayrıca Entegre Güvenlik Çözümleri, Sistem Tasarımı, Sistematik Bakım ve Güncelleme ve Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri gibi alanlarda anahtar teslim projelendirme modeliyle müşterilerine uçtan uca hizmet veren bir iş modeline sahip olacak. Şirket ayrıca, güvenlik teknolojileri ürün tedariği ve satışı yapacak. (Fotoğraflı)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler