FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuyum satışlarında taksit sayısı dörtten sekize çıkarıldı

Perakende işletmelerin kuyum satışlarında taksit sayısı dörtten sekize çıkarıldı.

Kuyum satışlarında taksit sayısı dörtten sekize çıkarıldı

Ticaret Bakanlığı'nın perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkında yönetmelikte değişiklik yapan yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmelikle, kuyum satışlarında taksit sayısına ilişkin 12/B maddesinin üçüncü fıkrasında yapılan değişiklikte, "Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12/B maddesinin üçüncü fıkrasında geçen 'dört' ibaresi 'sekiz' olarak değiştirilmiştir" denildi.

TESK'TEN 'KUYUMDA TAKSİT SAYISI' DEĞERLENDİRMESİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, perakende işletmelerce basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında taksit sayısının 4'ten 8'e çıkarılmasının vatandaşı rahatlatacağını ifade etti.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren "Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e ilişkin değerlendirmede bulundu.

Düzenlemeyle kuyum satışında taksit sayısının artırıldığını, bunun vatandaşı rahatlatacağını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Yazın mevsimsel olarak da yükselen altın fiyatları nedeniyle zorlanan vatandaş, artık eşinin dostunun düğününe giderken altınını daha rahat alacak. Altında taksit sayısının 8'e kadar çıkmasıyla vatandaş, gram ve çeyrek altın arasında düşünmeden karar verilebilecek, piyasalarda da bir hareketlenme olacak."

Kaynak: DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler