FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turizm sektörüne 1 milyon öğrenci hazırlığı

Turizm sektöründe nitelikli istihdamı arttırmayı hedefleyen Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) işbirliği kararı aldı. BAU, TTYD iş birliğinde, bugünün liderlerini geleceğin liderleri ile buluşturarak, yeni fikirlerin geliştirilip sektöre kazandırılması hedefleniyor.

Turizm sektörüne 1 milyon öğrenci hazırlığı

İSTANBUL, (DHA) - Turizm sektöründe nitelikli istihdamı arttırmayı hedefleyen Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) işbirliği kararı aldı. BAU, TTYD iş birliğinde, bugünün liderlerini geleceğin liderleri ile buluşturarak, yeni fikirlerin geliştirilip sektöre kazandırılması hedefleniyor.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin Türkiye’de turizmi 12 ay boyunca kesintisiz sürdürme vizyonu ışığında geliştirilen iş birliğinin hedefi, üniversite öğrencilerine tüm yıl staj yapma ve sonrasında da tam zamanlı iş bulma şansı kazandırmak. Ayrıca, iş birliği kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi her akademik yılda biri yüksek lisans, biri de doktora olmak üzere iki öğrenciye yüzde 100 oranında eğitim bursu verecek. Bunlar ‘TTYD Doktora Bursu’ ve ‘Murat Dedeman Yüksek Lisans Bursu’ olarak adlandırılacak.

İş birliği kapsamında sektörün önde gelen isimleriyle buluşma imkanı yakalayacak olan Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörü olan turizm hakkında eğitim imkanı bulabilecekler.

İmzalanan protokolde heyecan yaratan bir diğer madde de TTYD Barlas Küntay Turizm İnovasyon ve Girişimcilik Ödülü oldu. Ödülün bu seneki başlığı ‘Turizm Sektöründe Önlenebilir İsraflar

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler