FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Dolar ne kadar oldu?' 15 Şubat dolar piyasası

FED'in kararı sonrası hareketlenen dolar kurunun durumu merak konusu! Peki yeni haftanın ilk iş gününde ne kadar oldu, düştü mü? 15 Şubat dolar piyasasına dair detaylar haberimizde!

'Dolar ne kadar oldu?' 15 Şubat dolar piyasası

Vatandaşlar "Dolar ne kadar?" sorusuna yanıt arıyor. Hem ülkemizde hem de dünyada yaşanan gelişmeler dolar kuru üzerinde etki gösteriyor. 2016 yılıyla birlikte gelen zamlar, ardından Ocak ayı enflasyonunun beklentilerden çok sapma göstermemesi, petrol fiyatlarındaki iyileşme ile küresel risk iştahındaki toparlanma gibi gelişmeler dolar kuru üzerinde etkili oldu. "Dolar ne kadar?" sorusunun yanıtını ve dolar kuru ile ilgili yaşanan gelişmeler haberimizde.

[DÖVİZ KURUNU CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ](https://finans.mynet.com/doviz/)

Geçtiğimiz hafta son işlem gününde 2.93 civarında olan dolar/TL haftanın ilk iş gününe 2.9322 sevisinde başladı. İşsizlik rakamlarının açıklanmasının ardından sonra tekrar yükselişe geçen dolar kuru, yüzde 0.66 artışla 2.9528 seviyesinden işlem gördü. Dolar/TL gün içinde küresel büyüme endişelerinin etkisiyle 2.9269 ve 2.9541 seviyeleri arasında dalgalandı.

Dolar kurunun son durumunu değerlendiren InvestAZ uluslararası piyasalar uzmanı Uğur Altunbaş,"Gelişen piyasa paralarının, dolar endeksindeki yükselişe rağmen dolar karşısında genel anlamda değer kazandıkları görülüyor. Fakat TL negatif ayrışmış durumda. Benim beklentim jeopolitik riskin devam etmesi durumunda dolarda yukarı yönlü hareketin devamı gelebilir. 2.9330 seviyesinin üzerindeki günlük kapanışın gerçekleşmesi durumunda 2.9640 seviyelerine doğru harekert görebiliriz." şeklinde görüş bildirdi.

DOLAR KURU 3,85'İ GÖREBİLİR

Dolar kuru şu an için 3 TL'nin altında olsa da gelecekte nasıl bir seviyede olacağı merak ediliyor. ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısındaki önümüzdeki dönemde görecekleri seviyelere ilişkin tahminlerine paylaştı. Morgan Stanley'nin 31 Ağustos tarihli notunda, , dolarda boğa piyasasının henüz bitmediğini ve gelişen piyas/emtia para birimlerinin muhtemelen daha da baskı altında kalacağını kaydetti. Tahminler 2015 yılının 3. çeyreğinden 2016'nın 2. çeyrek sonuna kadarki dönemler için yapıldı. Morgan Stanley, bu doğrultuda, dolar/TL kuru tahminini 2015 yılının 4. çeyreği için 2.95'ten 3.00'e yükseltti ve 2016'nın 2. çeyreği için ise 3.63'ten 3.85'e çıkarttı. Banka ayrıca euro/dolar paritesinde 2015 yılının 4. çeyreği için tahminini 1.05'ten 1.13'e ve 2016 yılının ikinci çeyrği için 1.002den 1.08'e yükseltti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler