FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İkinci el araba fiyatları cep yakıyor

İkinci el araba fiyatlarındaki son durum, duyanları şaşırtıyor. Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Aydın Erkoç'ın değerlendirmesine göre; ikinci el araba fiyatları, sıfır arabalara yaklaşıyor.

İkinci el araba fiyatları cep yakıyor

Sıfır veya ikinci el araba alma planı olan vatandaşın merak ettiği sorulara yanıt, Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Aydın Erkoç'tan geldi. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarını değerlendiren Aydın Erkoç, 2015'in ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre araba pazarının % 50,79 büyüdüğünü belirtti ve çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. İnsanların ikinci arabalardan çok sıfır arabalara yöneldiğini dile getiren Aydın Erkoç, sıfır ve ikinci el araba piyasasındaki hareketliliğin sebebini ise döviz kurundaki artışa bağladı.

İKİNCİ EL ARABA SEKTÖRÜ DURGUN

Aydın Erkoç, tercihini ikinci el arabalardan yana kullanacaklar için seçeneklerin sınırlı olduğunu, bu sebeple de ikinci el araba pazarının sıfır arabalar kadar hareketli olmadığını belirtti. İkinci el araba piyasasındaki durgunluğa dikkat çeken Erkoç, ikinci el ile sıfır araba arasındaki fiyat farkının azaldığına işaret ederek, "Geçmiş yıllarda hareketliliğine alıştığımız ikinci el araba piyasası bu sene oldukça durgun. Bunun nedeni de sıfır arabaların fiyatının düşüklüğü ve krediye ulaşmadaki kolaylıklar. Her şeye rağmen ikinci el piyasasının bir ay sonra canlanmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İKİNCİ EL PAZARINA ETKİSİ ÖNÜMÜZDEKİ SENE GÖRÜLÜR

Sıfır ve ikinci el pazarını değerlendiren bir diğer isim ise Manheim Türkiye Genel Müdürü Zafer Terzioğlu oldu. Sıfır kilometre araba satışlarındaki artışın ikinci el araba satışlarını olumsuz etkilemediğini, aksine bu gruptaki araba satışlarının % 10 artış gösterdiğini söyledi. Terzioğlu, sözlerine "Bu yıl satılan sıfır araçların ikinci el araba piyasasına etkisi ancak önümüzdeki sene olur." dedikten sonra otomobil filolarına sahip firmalara yönelik satışların sıfır araba satışlarının artmasında etken olduğunu sözlerine ekledi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler