FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İŞKUR işsizlik maaşı başvurusu e-Devlet'ten yapılabiliyor

İŞKUR işsizlik maaşı başvurusu e-Devlet uygulamasından kolayca yapılabiliyor. Peki e-Devlet'ten İŞKUR işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılıyor? İşsizlik maaşından kimler faydalanabiliyor?

İŞKUR işsizlik maaşı başvurusu e-Devlet'ten yapılabiliyor

e-Devlet sisteminin vatandaşların hizmetine sunulmasının ardından vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarında sıra bekleme derdi ortadan kalktı. Vatandaşların e-Devlet üzerinden pek çok işlemi gerçekleştirebiliyor. Bu işlemlerden biri de işsizlik maaşı başvurusu oldu. Bir işyerinde çalışırken, işinden kendi rızası ve kusuru dışında çıkarılan vatandaşların başvurabileceği işsizlik maaşı başvurusu, İŞKUR kapsamında yer alan bir hizmet. Vatandaşlar işsizlik maaşı başvurusundan nasıl faydalanabileceğini ve başvurunun nasıl yapılacağını merak ediyor. İşte yanıtı...

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

İşsizlik Maaşından Kimler Faydalanabilir?

Herhangi bir işyerinde çalışırken kendi isteği dışında ve kusuru olmaksızın işini kaybeden vatandaşlar hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek, sürekli çalışmış olmak kaydıyla son 3 yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak ve hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR’a başvurarak iş almaya hazır olduğunu bildirmek koşulu ile işsizlik sigortası hizmetlerinden yararlanabiliyor. Ancak çeşitli sebeplerle 30 içinde başvuru yapılmaması durumunda ise başvuruda gecikilen süre toplam hak sahipliği süresinden düşülüyor.

İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

e-Devlet üzerinden işsizlik maaşı başvurusu yapmak için öncelikle belirtilen kriterlere uyulması gerekmektedir. Eğer kriterlere uygun olmayan bir durum söz konusu değil ise e-Devlet'e T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılır ve İŞKUR hizmetlerinin bulunduğu bölüme gelinir. Ardından burada bulunan hizmetlerden İşsizlik Ödemesi Başvurusu seçilir. Bu işlemin ardından Başvuru Formu ekranı gelir. Burada SSK Sinil No, İl-İlçe ve İşten Ayrılış Tarihi bölümleri doldurulur ve Başvur butonu ile işlem tamamlanır. İşsizlik maaşı başvurusu İŞKUR tarafından değerlendirildikten sonra işsizlik ödeneği alıp alamayacağı kişiye bildirilir.

İşsizlik maaşının ödenme süresi hizmet akdinin feshinden önceki son 3 yıl içindeki sigortalı gün sayılarına göre belirlenmektedir. İşsizlik maaşı miktarı ise sigortalı olarak çalışılan son 4 aylık esas kazançlar üzerinden hesaplanır. Ödenen işsizlik maaşında damga vergisi dışında bir kesinti yapılmaz.Ödenekler PTT şubelerinden nüfus cüzdanı ile alınabilir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler