FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

64. Hükümet'in 2016 Eylem Planı maddeleri ortaya çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşların büyük bir merakla beklediği 2016 Eylem Planı'nını açıkladı. Plandaki maddelerin bir çoğu 3 ay içinde gerçekleşecek. Peki, 2016 Eylem Planı'nda neler var?

64. Hükümet'in 2016 Eylem Planı maddeleri ortaya çıktı

Uzun süredir konuşulan ve merakla beklenen 2016 Yılı Eylem Planı'nın detayları ortaya çıkmaya başladı. Asgari ücretliden memurlara, taşeron işçilerden emeklilere... Toplumun her kesimini bağlayan maddelerin olduğu 2016 Yılı Eylem Planı'nda yer alan başlıkları ve yapılacakları AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu açıkladı. Emekli maaşı ve asgari ücret zammı ne zaman yapılacak? Öğreci ve kadınlara verilen müjdeler neler? Taşeron işçiye kadro var mı? Önümüzdeki yılın Eylem Planı'nı açıklayan Davutoğlu, günlerdir hatta aylardır merak edilen bu sorulara cevap niteliğinde açıklamalarda bulundu. Asgari ücret, taşeron işçi, emekliler ve memurlara müjdeli haberler veren Davutoğlu, üniversite öğrencileri için de çalışmaları olduğuna değindi.

2016 Eylem Planı çerçevesinde Ocak ayının ilk haftası içerisinde üniversite öğrencilerine burs sözü veren Davutoğlu, üniversite öğrencilerinin bursunun 400 lira olacağını, 2016'nın 3 ay içerisinde asgari ücretin 1300 lira olacağını, emeklilerin maaşından kesinti yapılmayacağını, ilk 6 ay içinde ise eğitim ve adalet alanında reform yapılacağını bildirdi. 2016 Eylem Planı içerisinde yer alan maddeleri kısaca sizin için listeledik!

2016 Eylem Planı içerisinde yer alan 3 ay içinde yapılacak reform paketi içinde en dikkat çeken başlıkları "asgari ücret" ve "kıdem tazminatı" oluşturuyor. Plan göre kamu yönetimi ve şeffaflık paketi çerçevesinde;

ASIL İŞ YAPAN TAŞERON KADROYA ALINACAK

İmar değişikliklerinden sağlanan ranttan vergi alınması için düzenleme yapılacak, çalışma hayatına esneklik sağlayacak düzenlemeler yapılaca, özel istihdam büroları faaliyetleri geçici iş ilişkisini de içine alacak şekilde genişletilecek, kıdem tazminatı düzenlemesi, ilgili taraflarla istişare içinde yapılacak, kamuda 'asıl işi yapan taşeron işçiler' kadroya alınacak.

Muhtarların 950 lira olan maaşları bin 300 liraya yükseltilecek, tüm işçi emeklilerine 1200 TL verilecek, yüzde 15'ten yüzde 10'a indirilen Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı sigortalısı olan esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisini tamamıyla bu 3 ay içinde kaldırılacak, polislerimizin ve uzman erbaşlarımızın 2200 olan ek göstergelerini 3000'e çıkarılacak, Er ve erbaşların 30 TL'den 100 TL'ye çıkacak, şubat ayında 30 bin öğretmenin ataması yapılacak, emeklilere ve dar gelirli vatandaşlara ayda 250 tl taksiytle ev sahibi yapmak için düğmeye basılacak, doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürenin kıdemde değerlendirilmesi için çalışmalar yapılacak,

GENÇLER'İN PRİM BORCU SIFIRLANACAK

Gençlerin Genel sağlık sigortası prim borcu sıfırlanacak, öğrenim gören gençlerin pasaport harcı kaldırılılacak, iş kuran gençlerden ilk 3 yıl boyunca vergi alınmayacak, lise veya üniversite mezunlarının GSS primleri, 2 yıl süreyle, gelir testi yapılmasına gerek kalmaksızın, devlet tarafından ödenecek, genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek, kırsal kalkınma desteklerinin 81 ile yaygınlaştırılması sağlanacak,

KÜÇÜK ESNAFTAN VERGİ ALINMAYACAK

Yoksul ailelere belirli miktarda ücretsiz internet erişimi sağlanacak, kentsel dönüşüm şartıyla izinsiz yapılara elektrik ve su bağlanacakü, Türk tarihinin önemli şahsiyet ve olayları ile masal kahramanlarının dizi, çizgi film ile tanıtılmalarını; bilgisayar ve animasyon yapılmasına devlet desteği sağlanacak, küçük esnafın yıllık 40 bin liraya kadar olan gelirinden vergi alınmayacak.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler