FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ibre Ali Koç'tan yana

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı'nın kim olacağı merak ediliyor. Mustafa Koç'un beklenmedik vefatının ardından merak edilen konuda ibre Ali Koç'u gösteriyor.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ibre Ali Koç'tan yana

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un ani vefatı ardından Koç ailesi bu kez üzücü bir gelişme ile Türkiye'nin gündemine oturdu. 2003'den vefatına kadar görevini başarılı bir şekilde sürdüren Mustafa Koç'un ardından Koç Holding'in yeni yönetim kurulu başkanının kim olacağı merak konusu oldu. Zamansız ölümüyle yasa boğan Mustafa Koç'tan boşalan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan koltuğu için iki isim geçiyor: Ali Koç ve Ömer Koç. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı'lığı için düşünülen iki isim arasından Ömer Koç, bulunduğu konum itibariyle Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na en yakın isim olarak görülüyor. Ömer Koç şu anda Koç Holding'de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ni üstleniyor.

ÖMER MEHMET KOÇ KİMDİR?

Koç Holding yönetim kurulu başkan vekilliği görevini yürüten Ömer Mehmet Koç; Rahmi Koç'un oğlu, Mustafa Koç'un kardeşidir. Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliği görevini de yürütmektedir. Liseyi Robert Kolej'de, üniversiteyi ise Columbia University'de okumuş, daha sonra da aynı Columbia University'de işletme yüksek lisansı yapmıştır. Medyadan uzak olan ve Ömer Koç, pek göz önünde olmadığı için abisi Mustafa Koç ve kardeşi Ali Koç kadar tanınmamaktadır.

ALİ KOÇ KİMDİR?

2 Nisan 1967'de doğan Ali Koç, Rahmi Koç'un en küçük oğludur. Londra'da Harrow School'dan mezun olduktan sonra Rice University'den diplomasını aldı. Harvard University'de yüksek lisans yaptıktan sonra ABD'de çeşitli kuruluşlarda çalışan Ali Koç, Koç Holding yönetim kurulu üyesi kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanı oldu. Aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski yöneticisidir. 30 Mayıs 2015 tarihindeki Fenerbahçe Spor Kulübü olağan kongresinde bir sonraki kongrede başkan adayı olacağını açıklamıştır. Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu üyelerinden olan Ali Koç, Nevbahar Koç ile evlidir ve bu evlilikten 2 çocuğu bulunmaktadır.

KOÇ HOLDİNG TARİHİ

1926 yılında Vehbi Koç tarafından kurulan Koç Holding, Türkiye'nin ilk holdingidir. 1950'lerde sanayi alanında çeşitli şirketlerde faaliyet gösteren Koç Holding, gıda sektörünün ardından elektrikli ev aletleri ve otomotiv sektörlerine yöneldi. 1963'te şirket sayısı 25'e ulaşan topluluk yeni bir örgütlenmeye giderek holding statüsünü benimsedi. İSO'nun 2006 yılında açıkladığı Türkiye'nin en büyük 500 şirketi listesinde yer alan Koç Holding, Fortune dergisinin dünyanın en büyük 500 sanayi firması (Fortune Global 500) listesinde de 172. sıradadır. Ekonomist dergisi tarafından yapılan Türkiye'nin en zengin aileleri araştırmasında Koç ailesi sahip olduğu serveti ile Türkiye'nin en zengin aileleri arasında 1.sırada yer almaktadır

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler