FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurban fiyatları dudak uçuklatıyor

Kurban Bayramı öncesi en çok merak edilen konulardan biri kurban fiyatları. Peki, 2015'te kurban fiyatları ne kadar olacak? İşte, kurban fiyatlarıyla ilgili son durum!

Kurban fiyatları dudak uçuklatıyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar "2015'te kurban fiyatları ne kadar olacak?" sorusunun yanıtını merak etmeye başladı. Kurban Bayramı yaklaştıkça et fiyatlarının artış gösterebileceği iddia ediliyor, bu yüzden kurban kesme planı olan vatandaşlar, kurban satış alanlarını şimdiden gezerek fiyat araştırması yapıyor. Ancak gelen haberlere göre vatandaşlar, günler öncesinde başlasa da umdukları fiyatlara kurbanlık bulamıyor. Ete gelen zam ve yem fiyatlarının artış göstermesi, vatandaşların kurbanlık almasını zorlaştırıyor.

KURBAN FİYATLARI % 50 ARTTI

Pek çok kişinin merak ettiği "Kurban fiyatları" konusuna açıklık getiren Kurbanlık Satıcısı Bülent Uralkaya, bu sene kurban fiyatlarının % 50 arttığı bilgisini verdi. Yem ve et fiyatlarındaki artış sebebiyle kurbanlık fiyatlarının geçen seneye oranla azaldığını ifade eden Uralkaya, geçen yıl 3 bin 500 TL'ye satılan bir hayvanın bu sene bin 50 ile 6 bin TL arasında satıldığını dile getirdi. "Biz satıcı olduğumuz halde tepkiliyiz." açıklamasında bulunan Uralkaya, paralı müşteriler dışında kalan müşterilerin çoğu zaman kurban fiyatını öğrenince, vazgeçtiklerini de belirtti. **KURBAN FİYATLARI TÜKETİCİYE YÜKSEK** Kurban fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Bülent Uralkaya, kurbanlık fiyatlarının artışını hayvan yemi ve mazot fiyatlarının yükselmesine bağlarken, "Bu etkenler baz alındığında et fiyatları bize göre yine düşük ancak tüketicilere göre fiyatlar yüksek." açıklamasında bulundu ve devletin kurban fiyatlarına el atmasını talep ettiklerini dile getirdi.

**YURT İÇİNDE 182 YURT DIŞINDA 76** TDV'nin (Türkiye Diyanet Vakfı ) aldığı kararı açıklayan İsmail Palakoğlu da kurban fiyatlarına da değindiği yazılı açıklamada Vekaletle Kurban Kesim Programı'na dair bilgilendirmede bulundu. Yurt içinde 182 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 76 ülkenin 450 bölgesinde kurban kesimi yapılacağını açıklayan İsmail Palakoğlu,konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Kurban, bireylerin ihtiyaç sahibi insanlara yaklaşmasına, milletler arasında iyilik köprüleri kurulmasına vesile olmaktadır. Kurban, sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaktadır. Bunun yanı sıra Afrika'dan Asya'ya, Uzak Doğu'dan Güney Amerika'ya, adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize uzattığımız bir yardım eline vesile olmaktadır." **KURBAN FİYATLARI YURT İÇİ 625 YURT DIŞI 450 TL** Vekalet yoluyla kurban kesim programında kurban fiyatlarının belirlendiğini de açıklayan İsmail Palakoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Vakfımız bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim fiyatlarını yurt içinde 625 TL, yurt dışında da 450 TL olarak belirledi. Vatandaşlarımız, Diyanet Vakfı'nın resmi sitesinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilecek. Ayrıca vatandaşlarımız 0312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışında bulunabilecekler." **2014 KURBAN KESİM ADETİ** Vatandaşların en çok merak ettiği kurban fiyatlarına açıklık getirdikten sonra açıklamalarına devam eden Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, 2014 yılında kesilen kurban sayısına dair verileri de şu sözlerle hattırlattı: 2014 yılında Vakfımıza emanet edilen 135,394 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 174 merkezde, yurt dışında 69 ülkenin 557 bölgesinde bizzat görevlilerimizin nezaretinde kesilmiştir. Geçen yıl vekaleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika, Afganistan, Pakistan, arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve dünyada 69 ülkenin 557 bölgesinde görevlilerimiz tarafından ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmıştır."


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler