FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

OGS hesap ve ihlal bilgileri sorgulama işlemleri e-Devlet ile çok kolay

Otomatik Geçiş Sistemine (OGS) ilişkin sorgulamalar de artık e-Devlet çatısı altında gerçekleştirilebilecek. PTT'den alacağınız bir e-Devlet şifresi sayesinde OGS'den yararlanabilirsiniz.

OGS hesap ve ihlal bilgileri sorgulama işlemleri e-Devlet ile çok kolay

Köprü ve otoyollardan hızlı ve kolay geçişte kullanılan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) artık e-Devlet'te! Kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen pek çok işlemin internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmesine olanak veren e-Devlet kapsamına OGS uygulaması da eklendi. Köprü ve otoyollardan hızlı ve kolay geçişte kullanılan Otomatik Geçiş Sistemine (OGS) ilişkin veriler, e-Devlet Kapısı'ndan sorgulanabilecek. e-Devlet kapısı olarak bilinen ve kullanıma açılan bu portaldan yapılabilecek pek çok işlem var. OGS geçiş bilgilerinizi sorgulama işlemi bunladan yalnızca biri.

Türksat AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama hizmetlerinin ardından, OGS sorgulama hizmetleri de Karayolları Genel Müdürlüğü ve Türksat AŞ işbirliği ile e-Devlet Kapısı'na eklendi. Otomatik Geçiş Sistemi, OGS ya da e-Devlet çatısı altında yapılabilecek pek çok işlemi gerçekleştirmek için ilk yapılması gereken şey ise bir e-Devlet şifresi almak. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten yararlanmak için önce PTT şubelerinden bir şifre almak ve kullanıcı oluşturmak gerekiyor. 2 TL karşılığında tüm PTT şubelerinde gerçekleştirilen bu işlemin ardından artık bir e-Devlet hesabına sahip oluyorsunuz.

OGS HESAP DETAYI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

OGS İHLAL BİLGİLERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

e-Devlet'in bu uygulamasıyla vatandaşların sıra bekleme derdi son buluyor. e-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numarası ve size verilen ya da sizin belirlemiş olduğunuz şifreyi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapılmasının ardından Karayolları Genel Müdürlüğü altında bulunan OGS hizmetinden yararlanabilirsiniz. OGS uygulamasıyla hesap bilgilerinizi sorgulamanın yanında ihlalli geçiş bilgilerinizi de öğrenebilirsiniz. e-Devlet hizmetleri arasında yalnızca OGS hesap detayı ve ihlalli geçiş sorgulaması bulunmuyor. Bunun yanında geçiş bilgilerinizi de e-Devlet'ten takip edebilirsiniz. Ayrıca pek çok kamu kurum ve kuruluşundan yapılan işlemleri de e-Devlet'te bulabilirsiniz.

OGS GEÇİŞ İHLALİ VE HESAP BİLGİLERİ SORGULAMA

OGS geçiş ihlali ve OGS hesap bilgileri sorgulama uygulaması üzerinden aracınıza kayıtlı bir borcun bulunup bulunmadığını öğrenebilirsiniz. Bu işlemi e-Devlet'ten yapmak için öncelikle portala giriş yapmak gerekiyor. e-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza ve T.C. kimlik kartı ile işlemlerden kendinize uygun olanı seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Daha sonra OGS hesap bilgileri sorgulama ya da OGS ihlalli geçiş bilgileri sorgulama uygulamasına girerek hesap bilgilerinizi veya geçiş bilgilerinizi görebilirsiniz.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler