FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları merakla bekleniyor

2016 Sağlık Bakanlığı personel alımı için başvuruları yapıldı, sonuçlar için geri sayım başladı. Peki Sağlık Bakanlığı personel alımı sonucu ne zaman açıklanacak? İşte personel alımı detayları!

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları merakla bekleniyor

Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı vatandaşlara duyuruldu. Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir ilk olarak ilk defa sınav şartı koşmadan personel alımı yapılacak. Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı. Herhangi bir sınav şartı olmadan ilk defa personel alımı yapacak Sağlık Bakanlığı, bünyesine yeni doktor, diş hekimi ve eczacılar katacak.

Sağlık Bakanlığı personel alımında bu sefer herhangi bir sınav şartı bulunmuyor. Başvuru döneminin sona ermesinin ardından noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle atamalar gerçekleştirilecek. Resmi Gazete’de yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek–1 maddesi ile 10.07.2015 tarihli ve 29412 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, uzman diş tabibi, tabip, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama, yerleştirme işlemleri, ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacaktır.”

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı personel alımı için başvurular 28 Ocak 2016 Perşembe günü başlayacak. 5 Şubat Cuma günü saat 18:00’e kadar başvurular devam edecek. Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak başvuruların ardından evrakların son teslim tarihi 10 Şubat Çarşamba saat 18:00. Adayların PBS üzerinden başvuru yaptıktan sonra başvuru formunu notere onaylatması büyük önem taşıyor. Noteye onaylatılmayan formlar kabul edilmeyecek ve adayların başvuruları geçerli sayılmayacak.

Sağlık Bakanlığı’na atanacak yeni personeller ise 25 Şubat Perşembe günü yapılacak kura çekimiyle belirlenecek. Atamaya hak kazanan adaylar, atamaya esas belgelerini 25 Mart Cuma saat 18:00’e kadar teslim edebilecek.

Kuraya başvurabilecek kişiler ise Resmi Gazete’de şöyle tanımlandı:

a)Açıktan (ilk defa veya yeniden) atanmak isteyen ve 5371 Sayılı Kanun gereği Devlet Hizmeti Yükümlülüğü bulunmayan uzman tabip ve tabipler,

b)Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 Sayılı Kanuna tabi Devlet Memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan ve kura son başvuru tarihi itibariyle Devlet Hizmeti Yükümlülüğünü tamamlamış olan uzman tabip ve tabipler,

c)5335 Sayılı Kanun’un 30’uncu maddesi, 30.01.2010 tarihli ve 27478 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5947 Sayılı Kanun’un 18’inci maddesi ile değiştirildiğinden emekli olan uzman tabip ve tabipler,

ç) Kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş diş tabibi ve eczacılar (en geç 05 Şubat 2016 tarihi Cuma günü dâhil) mezun olduklarını gösteren geçici mezuniyet belgesinin fotokopisi veya diplomanın fotokopisini kura başvuru formu ile birlikte göndermeleri gerekmektedir. T.C. Sağlık Bakanlığının http://sbu2.saglik.gov.tr/drBilgi/ web adresinden hizmet veren diploma tescilleri ile ilgili bilgi bankasında kura son başvuru tarihine kadar başvuru yapılan unvan ve branşta mezuniyetlerinin tescil edildiğine dair kaydı olanların belge göndermelerine gerek
yoktur.

d) Uzman (TUTG) ve uzman diş tabibi kadrolarına müracaat edenler için; 05.02.2016 Cuma (dâhil) gününe kadar mezun olunması ve en geç 23 Şubat 2016 Salı tarihine kadar Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uzmanlık tescillerinin yapılmış olması gerekmektedir.

e)Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 Sayılı Kanuna tabi Devlet Memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapan uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacılar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler