FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taşeron işçiye kadroda flaş açıklama

Taşeron işçiye kadroyla ilgili son açıklama Türkiye Yol-İş başkanı Ramazan Ağar'dan geldi. Ağar, yaptığı açıklamada taşeron işçilerin 3 ay içerisinde kadroya alınacağı öngörüsünde bulundu.

Taşeron işçiye kadroda flaş açıklama

Taşeron işçi yasası ile ilgili atılan her adım büyük bir merakla takip edilirken, Türkiye Yol-İş başkanı Ramazan Ağar, yaptığı öngörüyle heyecanlandırdı. Açıklamasında eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in 'asıl işçi' ve 'yardımcı işçi' ayrımını hatırlatan Ağar, taşeron işçilere kadroyla ilgili çalışmaların çok sürmeyeceğini ifade etti ve şunları söyledi: "Bakanlar Kurulu en kısa zamanda asıl işi ve yardımcı işi belirleyecek. Çok uzayacağını zannetmiyorum. 3 ay içerisine de inşallah diğer arkadaşlarımız da mutlu sona erişirler ve bu taşeron meselesinden kurtulmuş oluruz."

Yaptığı basın toplantısında taşerono kadro meselesinin 2010 yılından beri gündemde olan bir konu olduğunu vurgulayan, taşeron işçiler ile ilgili yapılan düzenlemelerin herhangi bir siyasi iktidar tarafından lütuf olmadığını belirten Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu olay, gerçekleşmesi kolay bir olay değildi. Biz Yol-İş Sendikası olarak 2010 yılında karayollarında çalışan, asıl işi yapan taşeron işçi arkadaşlarımızı sendikamıza üye yaparak, iş kanunun ikinci maddesi gereği 'asıl işte, alt iş veren çalıştırılamaz' ibaresi var. Biz onu da dikkate alarak sendikamıza üye yaptık. Karayollarına dava açtık ve bu davaları kazandıktan sonra bu kadrolar verildi. Yani bu kadrolar herhangi bir siyasi iktidar tarafından lütuf halinde bize verilmiş değil. Elbetteki emekleri olmadı dersek doğru olmaz."

Eski bakanlardan Faruk Çelik'in taşeron işçilerin kadrolaşması için büyük bir çaba gösterdiğini dile getirse de açtıkları davanın yapılan çalışmalarda büyük bir etkisi olduğunu ifade eden, Yol- İş Sendikasının taşeron işçilere kadro verilmesinde öncü olmasından dolayı da mutlu olduklarını belirten Ağar, taşeron işçilere kadro konusundaki açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

"TAŞERONA KADRONUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

"Yol-İş Sendikasının vermiş olduğu mücadele sonunda, tüm kamuda çalışan ve asıl işi yapan arkadaşlarımız kadroya geçeceklerdir. Bakanlar Kurulu hükümet kurulduktan sonra asıl işi ve yardımcı işi belirleyecek. Bundan sonra asıl işte çalışan arkadaşlarımızın tespiti yapılacak ve hiç dava açmadan arkadaşlarımız direk kadrolarını alacaklar. Biz de bu işin takipçisi olacağız. Bakanlar Kurulu en kısa zamanda asıl işi ve yardımcı işi belirleyecek. Çok uzayacağını zannetmiyorum. 3 ay içerisine de inşallah diğer arkadaşlarımız da mutlu sona erişirler ve bu taşeron meselesinden kurtulmuş oluruz."

TAŞERON KADRO KİMLERİ KAPSIYOR?

Taşerona kadro konusunun en yetkili merciilerinden olan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama "Taşeron kadro kimleri kapsıyor?" sorusuna yanıt vermiş, 'asıl işçi' ve 'yardımcı işçi' ayrımından bahsetmişti. Kamuda çalışan 750 bin civarında taşeron işçi olduğunu belirten Çelik, hangi sözleşmelilerin kadroya alınacağına ilişkin listenin yeni Bakanlar Kurulu tarafından 6 ay içinde ilan edileceği bilgisini vermişti. Çok net bir açıklama yapan Çelik "Kamu için olmaz denilen kadrolarda çalışanlar kesinlikle kadroya alınacak." demişti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler