FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Taşeron işçiye kadro var mı?' beklenen açıklama geldi

Aylardır sorulan "Taşeron işçiye kadro var mı?" sorusuna yanıt Bakan Naci Ağbal'dan geldi. Ağbal, taşeron işçiye kadro konusunda düzenlemenin 21 Mart'a kadar Meclis'e sevk edileceğini belirtti.

'Taşeron işçiye kadro var mı?' beklenen açıklama geldi

Taşeron işçiler uzun zamandır kadroya alınmayı bekliyor. Seçim dönemlerinde siyasi partilerin vaatleri arasında yer alan taşeron işçiler konusunda adımlar atılmaya başlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçi konusunda çalışmalarını anlattı. Ağbal, taşeron işçi düzenlemesinin 21 Mart tarihine kadar TBMM'ye sevk edileceğini ve bu düzenleme kapsamında taşeron işçilerin kamuda istihdamının başlayacağını söyledi.

A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Naci Ağbal, enflasyon ve taşeron işçi konusunda açıklamalarda bulundu. Et ve ekmek fiyatlarındaki artışın üzerine gideceklerini ifade eden Ağbal, ayrıca taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda çalışmalarına değindi.

**İşte Bakan Ağbal'ın açıklamalarından satır başları:

ENFLASYON KONUSUNDA TEDBİR ALACAĞIZ**
''Ümit ediyoruz ki, çift hanelere çıkmadan alacağımız tedbirlerle enflasyonda İnşaallah, 2016 yılında aşağı yönlü bir trendi izleriz. Biz yıl sonunda tütün ve alkollü içeceklerde vergi artışı yaptık. Ben bakıyorum açıklanan rakamlara, 9.60 aylık bazda artış olmuş. Anladığım kadarıyla enflasyonu yukarı çeken sebeplerden bir tanesi bu. Bir de gıdada aylık 4.28’lik bir artış gelmiş.

ENFLASYON TEKRAR AŞAĞI DOĞRU DÖNECEK
Bizim en fazla üzerinde durduğumuz, Sayın Tarım Bakanımız da ifade ediyor birkaç gündür, kırmızı ette, ekmekte piyasada oluşmaması gereken fiyat artışları var. Bunların üzerlerine gideceğiz. Bir süre enflasyon normal seyrin üzerinde gidecek ama sonraki aylarda hem para politikasında hem mali politikada alacağımız tedbirler, özellikle gıda ve hizmet sektöründe yapacağımız düzenlemelerle enflasyonun orta vadeli görünümü olan 5’e doğru 3 yıllık periyodda ineceğini düşünüyoruz. Biliyorsunuz, 2016 yılı enflasyon tahminimiz yüzde 7.5. İnşaallah, o trendi önümüzdeki aylarda bir miktar yukarı yönlü bir gidiş olacak ama ondan sonraki aylarda tekrar aşağı doğru dönecek.

100 - 150 BİN TAŞERON İŞÇİ İSTİHDAM EDİLECEK
Taşeron işçilerle ilgili düzenlemeyi 21 Mart’a kadar meclise sevk edeceğimiz zaten var. 100 - 150 bin çalışan bu kapsamda kamuda istihdam edilmeye başlayacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler