FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ziraat Bankası'ndan 70 taşeron işçiye kadro müjdesi

Türkiye'nin en köklü devlet bankası Ziraat Bankası'dan taşeron işçilere müjde geldi. Ziraat Bankası, güvenlik görevlisi 70 taşeron işçiyi kadroya alacağını açıkladı.

Ziraat Bankası'ndan 70 taşeron işçiye kadro müjdesi

"Taşeron işçiye kadro verilecek mi yoksa verilmeyecek mi?" tartışmaları sürerken sürpriz bir adım atıldı. Kamuda çalışan 750 bine yakın taşeron işçiyi ilgilendiren kadro yasasından önce Ziraat Bankası ve Halkbankası önemli bir karar aldı. Özellikle Ziraat Bankası, Ak Parti'nin seçim öncesin verdiği çalışma hayatı vaatlerinden biri olan taşerona kadro cephesinde ilk uygulama için somut bir uygulama başlattı. Türkiye'nin en eski bankalarından olan devlet bankası Ziraat Bank, çalışanlara yönelik çalışmalar kamu sektöründe başlatılmadan bünyelerinde çalışan 2 bin 707 güvenlik görevlisini kadroya almak için çalışma başlatırken, Halkbank da çalışmalarını sürdürüyor. Bankalar düşen karlarından dolayı personel çıkartırken, kamu bankalarından Ziraat Bankası'nın taşeron güvenlik görevlerini banka bünyesine almak için karar çıkarması büyük bir sürpriz oldu.

2 bin 707 taşeron güvenlik görevlisinin 70'e yakın bir bölümünü kadroya alacağını duyuran Ziraat Bankası Yönetim Kurulu'nun bu kararı, 1 Ocak 20016 tarihinden itibaren geçerli olacak. Geri kalan taşeron personel ise kademeli olarak banka kadrosuna alınacak. Kamu bankaları bünyesinde ve iştiraklerinde güvenlik personeli dışında temizlik ve içecek servisinde görev yapan çok sayıda taşeron çalışan istihdam ediliyor.

KADROYA GEÇİŞ İÇİN ŞARTLAR

Bankaların taşeron işçilere kadro için harekete geçmesini değerlendiren Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, konuşmasında kadroya geçiş şartlarından bahsetti ve "Kamuda başlatılan taşeron çalışanların ana kadroya alınmasının bankacılık sektöründe de uygulanması bizi çok mutlu etti. Bankalar kamu kuruluşları kapsamında değil ama karşın Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın da bu çalışmaya dahil edilmesi çok sevindirici. Ziraat Bankası'nda 5 yılını doldurmuş toplam 2 bin 707 taşeron güvenlik görevlisi ana kadroya alınacak. Çalışma başlatıldı. 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla banka kadrosuna geçecekler. Aranan koşullar taşeron çalışanların hakkında her hangi bir soruşturmama olmaması, bankanın etik kurallarına uymaları." dedi. Eroğlu, Halk Bankası'nın da taşeron güvenlik görevlilerini kadroya alınması için düğmeye bastığı bilgisini verdi.

TEŞEKKÜR GELDİ

Bankaların henüz yeni hükümet açıklanmadan ve taşeron çalışanlara yönelik çalışmalar kamu sektöründe başlatılmadan taşeron işçileri kadrolarına alma çalışması başlatmasına, Öz Finans - İş Sendikası'dan teşekkür mesajı geldi. Konuyu değerlendiren sendika, sosya medya üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"Ziraat Bankası'nda görev yapan 2700 taşeron güvenlik görevlisi arkadaşımızdan yüzde 70'ne yakının 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bankamız kadrosuna atamasının yapılmasına dair yönetim kurulu kararı alınmıştır. Bu kararla bankamız kadrosuna ataması yapılacak arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyor, bu kararı alan yönetim kurulu üyelerine ve banka yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Halkbank bünyesinde görev yapan taşeron güvenlik görevlilerinin 3 yıllık hizmet süresi sonrasında banka kadrosuna ataması uygulaması devam etekte olup, en kısa sürede Halkbank bünyesindeki diğer arkadaşlarımızın banka kadrosuna atamalarının yapılmış olmasını diliyoruz."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler