FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Araba fiyatına tavuk!

Bursa Süs Tavukları Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği'nin yaptığı mezatta görücüye çıkan Malezya ve Hint tavuklarının fiyatları ile dudak uçuklatıyor.

 Araba fiyatına tavuk!

Bursa Süs Tavukları Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği'nin yaptığı mezatta görücüye çıkan Malezya Serema ve Hint Ayam Cemani cinsi tavukların fiyatı 17 bin lirayı buluyor.

Hindistan menşeli olan ve Türkiye'de sadece 50 tane bulunan Ayam Cemani cinsi tavuk Hindistan'ın kutsal hayvanı sayılıyor ve ülke dışına çıkarılması da yasak. Malezya Serema cinsi tavuk ise duruş şekliyle dikkat çekiyor.

"SADECE KANI KIRMIZI"

Otomobil fiyatına ulaşan Serema ve Ayam Cemani tavuğu hakkında bilgi veren Bursa Süs Tavukları Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği, Başkanı Ömer Çakal, "Ayam Cemani tavuğu piyasada en yüksek fiyatlara satılan tavuklardan. Bu ırk Hindistan menşeli bir cins. Bu hayvanın ibiği, ağzının içi, eti, tüyü ve her yeri siyah." diye konuştu.

"15 BİNE ALICISI VAR"

Çakal, "Bu ırk Hindistan'ın kutsal hayvanı. Az ürüyor ve Hindistan'dan çıkışı yasak. Bu ırk çok zor şartlarda Hindistan'dan dışarı çıkmış. Ayam Cemani tavuğu ve horozunun çifti 15 bin liraya alıcı buluyor." ifadelerini kullandı.

"BİZ KOLEKSİYON YAPIYORUZ"

Ömer Çakal, "Bu hayvanın en büyük özelliği her yerinin siyah olması. Sadece kanı kırmızı. Ayam Cemani tavuğu ve horozunun sayısı Türkiye'de 50'liyi geçmez. Biz süs tavuğu koleksiyonculuğu yapıyoruz. Bizim için hayvanın görünümü önemli. Biz pul koleksiyonu gibi süs tavuğu koleksiyonu yapıyoruz" dedi.

DÜNYANIN EN KÜÇÜK AMA EN PAHALI TAVUĞU

Dünyanın en küçük tavuğunun Malezya Serema olduğunu ifade eden Çakal, "Ağırlı 200 ile 300 gram arasında değişiyor. Bu hayvan normal tavuk gibi durmaz, penguen gibi durmaya çalışır. Duruşu paya yapıyor. Bizde bulunan Malezya Serema tavuğunun yurt dışı fiyatı 17 bin lira" şeklinde konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler