FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarım sektörüne 150 milyon lira destek

Tarım sektörüne 150 milyon lira destek TİGEM Genel Müdürü Bilden'in yaptığı açıklamaya göre geçen yıl tarım sektörüne yapılan 150-160 milyon liralık yatırımın bu yıl da 150 milyon lira olacak. Bu yatırımlarla damızlık ve tohum üretimleri desteklenecek.

 Tarım sektörüne 150 milyon lira destek

TARIM İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, yaklaşık 7 yıldır Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nde (TİGEM) önemli yatırımlar yaptıklarını, sertifikalı tohum ve damızlık üretimini garanti altına almayı amaçladıklarını söyledi. Bilden, "2014'te 150-160 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. 2015'te de aynı amaç doğrultusunda 150 milyon lira ödenek ayırdık" dedi.

Toplam 36 işletmenin 19'unu özel sektöre devrettiklerini anlatan Bilden, Samsun, Iğdır ve Antalya'daki işletmeleri de özel sektöre devredeceklerini belirtti. Özellikle koyunculuk ve sulama alanlarında yatırım yaptıklarını ifade eden Bilden, bu yıl söz konusu tesislerin açılışını yapmayı planladıklarını kaydetti. TİGEM bünyesinde 150 binin üzerinde koyun, 35 bin civarında sığır varlığı bulunduğunu belirten Bilden, şöyle devam etti: Müracaat Etmelerini Bekliyoruz "Belki yurtiçindeki damızlık taleplerini de karşılama imkanımız olacak. Büyük çaplı hayvancılık tesislerine materyal vermek istiyoruz. Kimi etçi, kimi sütçü ırklar olmak üzere ülkemizde artık çok sayıda damızlık üreten tesisleri oluştu. Entegre tesisler olursa daha fazla randıman alınabileceğini düşünüyorum. Öncelikli olarak daha orta ve büyük entegre tesislere materyal vermeyi daha doğru buluyorum, o işletmelerin bize müracaat etmelerini bekliyoruz.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler