FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Traktör satışları rekor kırdı

Türkiye'de traktör pazarında, ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 büyüme sağlandığı belirtildi.

Traktör satışları rekor kırdı

Türkiye'de yağışların ortalamanın üzerinde gerçekleşmesi çiftçinin yüzünü güldürüyor. Tarımsal üretimde rekoltenin artacağı beklentisi, Türk çiftçisini tarımsal mekanizasyonunu yenilemeye yönlendiriyor.

TürkTraktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, traktör pazarının 2014 yılını çok iyi tamamladığını söyledi.

Pazarın 2014'te yüzde 14 büyüdüğünü anlatan Özdemir, TürkTraktör'ün pazarın büyümesinin üstünde performans sergilediğini, sektörün 2015'e de çok iyi başladığını dile getirdi.

"Rekolte ve ürün kalitesi iyi olacak"

Özdemir, sonbahar ve kış yağışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58 daha fazla gerçekleştiğini dile belirterek, şunları kaydetti:

"Mevsim normallerinin üzerinde yağış gerçekleşti. Şu anda çiftçimizin morali ve beklentisi çok yüksek. Yol boyunca gördüğümüz ekinler de çok iyi. Yıl çok iyi başladı. Uzun yıllar ortalamasının üzerinde gerçekleşen yağışlar Türk çiftçisinin traktörünü yeniledi. Ocak ayında traktör pazarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 büyüdü. Ocak, şubat ve mart ayları çok hareketli ve bereketli geçiyor. Bunun da en büyük nedeni, çiftçilerimizin bekledikleri yağışa kavuşması. Bu yıl rekolte ve ürün kalitesi iyi olacak. Çiftçilerimiz için verimli ve kazançlı bir yıl olacak."

Hava şartlarının getirdiği olumlu katkının tarımsal üretimde de fark edileceğine işaret eden Özdemir, bunun traktör pazarına yansıyacağını ifade etti.

Özdemir, TürkTraktör'ün 2014'ü başarılı tamamladığına dikkati çekerek, geçen yıl satış, üretim, ihracat ve ciroda rekor kırdıklarını anlattı.

Pazarda liderliği sürdürdüklerini aktaran Özdemir, "2015'te de iç pazardaki konumumuzu pekiştirmeyi, dış pazarda da markamızı, ülkemizi başarıyla temsil ederek, yeni ufuklara açılacağımıza inancımız sonsuzdur. Elimizde yeni ürün ve hizmetler var. Geçen yıl Adapazarı Erenler'deki ikinci fabrikamızla toplam üretim kapasitemizi 50 bine çıkardık. Bu yıl çiftçilerimiz için verimli bir yıl olacağından, bizim için de güzel bir yıl olacağını bekliyoruz" dedi.

TürkTraktör 2014'te 15 bin 866 traktör ihraç etti

Türktraktör'ün 130 ülkeye traktör ihraç ettiğini belirten Özdemir, 2014'te şirketin 60 yıllık tarihindeki en yüksek ihracat rakamına ulaştıklarını aktardı.

Özdemir, Türk çiftçisinin tarımda ileri teknolojiyi kullandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Amerikalı çiftçi ne kullanıyorsa, Konya'daki çiftçi de aynısını kullanıyor. Aynı teknolojiyi sunuyoruz ve bunun da gururunu yaşıyoruz. Avrupa'da ödül almış, Türkiye'deki en güçlü ve en büyük traktörü Case Magnum 380 CVX'i buraya getirdik. Avrupa'da ve Amerika'da aynı anda Türkiye'de müşterilerimize sunuyoruz. Bu da bizim bu işe bakış açımızı ortaya koyuyor."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler