FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uluslararası Kurumlardan Blockchain Yatırımları

Blockchain, gerek şeffaflık gerekse sistemsel tasarruf sebebiyle uluslararası alanda uzun süredir kurumlar, bankalar ve devletlerin çeşitli atılımlar gerçekleştirdiği bir teknoloji. Zamandan ve maliyetten tasarruf isteyen kurumlar arasına her geçen gün yenileri ekleniyor. Uluslararası bankaların Blockchain atılımları ise çeşitli gelişmelere ön ayak olması açısından incelemeye değer.

Uluslararası Kurumlardan Blockchain Yatırımları

Japon bankası SoftBank geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir duyuruda, Blockchain çözümleri geliştirmek için IBM ile işbirliği yaptığını belirtti.

Duyuruya göre çözüm, cep telefonu müşterilerinin kendi ülkeleri dışında seyahat ederken kendi cihazlarını kullanarak yerel ödeme yapmalarını amaçlayan Çapraz Taşıyıcı Ödeme Sistemi’ni kapsıyor.

SoftBank geçtiğimiz yıl TBCASoft ile de farklı taşıyıcılar arasında eşler arası mobil ödemelere izin verecek bir proje için ortaklık oluşturmuştu.

ING Corda Blockchain için Noter Servisi Geliştirdi

ING’nin açık kaynaklı Blockchain platformu Corda da, yapılan işlemlerin gizliliğini ve güvenliğini artıracağı belirtilen bir Blokchain atılımı gerçekleştireceğini duyurdu.

ING, “Proje, belgeleri doğrulamak için belgelerin imzalanmasına tanıklık eden bir noter gibi çalışacak. Blockchain işleminin geçerli olup olmadığını, içeriği görmeden değerlendirecek.” açıklamalarında bulundu.

Bankanın daha önce de dijital dönüşümde birçok öncü adım attığı biliniyor.

ICRYPEX Hazine Uzmanı Helin ÇELİK

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler