FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

100 bin liralık araç paylaşılamıyor

İnternette siyasi parti ve futbol takımlarıyla ilgili otomobil plakalarının yoğun ilgi gördüğü plaka furyasına bir yenisi daha eklendi.

100 bin liralık araç paylaşılamıyor

İnternette siyasi parti ve futbol takımlarıyla ilgili otomobil plakalarının yoğun ilgi gördüğü plaka furyasına bir yenisi daha eklendi. RTE plakalı araçtan sonra bu kez de AKP plakası 100 bin liraya satışa sunuldu. Satıcı, plaka için politikacıların teklif verdiğini söyledi.

Hürriyet'in haberine göre, Murat Salih, aracını yaklaşık 10 yıl önce almıştı. O dönem plakasının ne anlama geldiğinin farkına varmazken bir gün internetteki siyasetçilere özel plaka ilanlarını görüp '35 AKP 35' olan plakasını satışa koymaya karar verdi. İlanı ilk olarak şaka amaçlı yayınladığını belirten Murat Salih, daha sonra plakayla ilgilenenleri görünce işin ciddiye bindiğini söylüyor.

“ŞAKAYLA BAŞLADIM, BÖYLE OLACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİM”

Plakanın sahibi Salih, “İlk olarak şaka maksatlı plakayı internete koydum. Daha önce ilan verenleri görünce ben de öylesine ilanı verdim. Ancak ilan için arayanların önü ardı kesilmedi. İlanı yayınladığım ilk günlerde, telefon açıp küfreden bile oldu, daha sonra ciddi alıcılar aramaya başladı. Bu işin meraklılarını olduğunu bilmiyordum” dedi.

“İSMİNİ GİZLEYEN BİR SİYASETÇİ TALİP”

Murat Salih, ciddi alıcıların kapısını çaldığını söylüyor. Bunlardan birisi de ismini vermeyen bir Ak Parti’li siyasetçinin plaka için 60 bin lira teklif vermiş. Salih, “AK Parti’li insanlar ve partiye mensup siyasetçiler arayarak pazarlık yapıyor, yakın bir zamanda plakanın satılacağını düşünüyorum”

“İMARI ÇIKMAMIŞ ARSA ALMIŞSIN”

Aracıyla birlikte plakayı 100 bin liraya satışa çıkartan Murat Salih’in arkadaşları hem şaşırmış, hem de destek vermiş. Salih, arkadaşlarının “İmarı çıkmamış arsa almışsın, İzmir’i AK Parti kazansa çok zengin olursun” gibi tepkilerin olduğunu söylüyor.

"FB", "GS" VE "BJK" PLAKALAR DA İLGİ GÖRÜYOR

"Üç büyükler" olarak bilinen Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı simgeleyen özel plakaların bulunduğu araçlar da piyasa değerinin üstünde satışa sunuluyor.İstanbul'da 2006 model cipini satışa çıkaran bir kişi, "34 GS 2004" plakalı aracına 95 bin, İzmir'de yaşayan bir araç sahibi, "35 BJK 63" plakalı 1998 model Renault 19 için 20 bin, Kırşehir'de yaşayan bir kişi de 2007 model "38 FB 449" plakalı hafif ticari aracına 25 bin lira istiyor.
Yine Antalya'nın Kepez ilçesinde satışa sunulan "07 AGA 74" plakalı 1993 model Renault R 9 aracı için 35 bin lira talep ediliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler