FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

4 kapılı Lamborghini

Otomobil muhafazakarlarının yeni polemik konusu!

4 kapılı Lamborghini

Lamborghini daha önce 2011 yılında piyasaya çıkaracağını açıkladığı ancak araya krizin girmesiyle ertelemek zorunda kaldığı 4 kapılı modeli Estoque’u 2014 yılında çıkarmaya karar verdi. Marka 2021 yılına kadar 15 yeniliği pazara sunacağını da açıkladı.

Otomobil dünyasını yakından takip edenler için bu yeni bir haber değil. Lamborghini 2008 yılında Paris Otomobil Fuarı’nda Estoque konseptini ilk kez gösterdiğinde zaten 2011 yılından itibaren seri üretime geçeceğini açıklamıştı. Ancak fuarın yapıldığı sıralarda ufak ufak da olsa kendini hissettirmeye başlayan kriz, 2009 yılında otomotiv sanayiini derinden sarsınca bu proje de rafa kalktı. 2010 yılı yaz aylarında projenin yeniden hayata geçirileceği yönünde çıkan söylentiler ise resmi olarak doğrulanmadı.

Ancak dünyada daha krizin ortasında, özellikle büyümekte olan yeni zengin pazarlar Rusya, Çin, Brezilya hatta Türkiye’de bile süper lüks otomobillere olan ilgi ve talep artınca, tüm diğer pahalı otomobil üreticileri gibi Lamborghini de bu yükselen pazardan pay almak istedi.

Maserati Quattroporte, Porsche Panamera, Aston Martin Rapid ve son olarak çok tartışma yaratan dört kapısı olmasa da dört koltuklu Ferrari’den sonra Lamborghi’nin bu “zengin” pazardan uzak kalması düşünülemezdi. Proje iptal edilmeden önce yapılan açıklamalarda aracın her yıl yaklaşık 3 bin adet üretileceği ve fiyatının (elbette Türkiye dışında ve otomobil vergisini bir varlık vergisi gibi uygulamayan medeni ülkelerde) 200 bin dolar civarında olacağı söylenmişti.

ÜSTÜ DE AÇILACAK!
Dört kapılı bir model üretme gibi karar verildikten sonra, doğal olarak versiyonlarının olup olmayacağı da merak konusu. İlk bilgiler, markanın 2017’den itibaren Estoque’un bir de üstü açılan versiyonunun pazara çıkacağını içeriyor. Her ne kadar henüz çok uzun bir süre var gibi görünse de, planlar içinde yeni Estoque’un 2020’de makyajlanması, 2021 yılında ise bir Coupe versiyonunun da çıkarılması var. Hatta yine aynı dönemde Ferrari FF’e doğrudan rakip olacak bir “Shootingbrake” modelin gelmesi bile mümkün. Şimdilik hiç olmayacağı söylenen versiyon ise 4X4.

GALLARDO 2013'TE YENİLENİP CABRERA OLACAK!
Pazarın giderek büyümesiyle markanın 2021 yılına kadar yapacağı büyük makyaj ve pazara sunacağı yeni model sayısının 15’i bulacağı konuşulmaya başlandı. Bu yenilik zincirinin ilk halkasını ise 2013’te Cabrera adını alarak yenilecek olan Gallardo oluşturacak. Bu yıl içinde Gallardo’nın LP 550-2 Spyder modeli piyasada olacak.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler