FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

475.000 Chevrolet Cruze geri çağrıldı

General Motors, ABD, Kanada ve İsrail’de satılan 475 bin 418 adet Cruze modelini yangın tehlikesine karşın geri çağırdı.

475.000 Chevrolet Cruze geri çağrıldı

Chevrolet’nin son iki yıldır cazip fiyatıyla ilgi gören Cruze Sedan modeli, GM tarafından yapılan açıklamada yaşanabilecek yangın riskine karşılık motor korumalarının elden geçirilmesi için araçların geri çağırılıdğını duyurdu. GM geri çağırmanın yaşanmış bir kaza veya yangınla ilgili olmadığını, önlem amaçlı yapıldığını açıkladı.

Servislere gelen araçların Temmuz ayı ortasına kadar yarım saatlik bir işlemden geçerek, sorunun ortadan kaldırılması hedefleniyor. Yaşanan gelişme üzerine Avustralya’da satılan 10 bin Cruze modeli de incelemeye alındı. Bu araçların 61 bin 299 adedi Kanada’da, 701 adedi ise İsrail’de satılmıştı.

Diğer yandan ABD Ulusal Yol Güvenliği Kurumu NHTSA verilerine göre bugüne kadar ABD’de Chevrolet Cruze Sedan araçların 30 tanesinin bu nedenden dolayı yandığı, ancak bu yangınlarda kimsenin yaralanmadığı rapor edilmişti. Yine verilere göre araçların ön taraflarında 70 km/s hızın üzerinde yapılan yolculuk sırasında yangın başladığı da tespit edilmişti.

İlk iki yılda yapılan bu geri çağırma rekor adedi kapsıyor. Daha önce de ilk iki yılında geri çağırılan otomobiller arasında Chevrolet Citation, Buick Skylark, Oldsmobile Omega ve Pontiac Phoenix bulunuyor.(OTOMOBİL NEWS)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler