FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Veysel Eroğlu'ndan 'yerli otomobile' Afyon önerisi

Nerede üretileceği merakla beklenen 'yerli otomobil' için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar önerisinde bulundu.

Bakan Veysel Eroğlu'ndan 'yerli otomobile' Afyon önerisi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, 'yerli otomobil'in nerede yapılacağına dair öneride bulundu.

Veysel Eroğlu açıklamasında, "Aslında Türkiye montaj sanayiinde bir merkez haline geldi ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobili yapacak babayiğitler istemişti. Babayiğitler çıktı. Bu otomobillerin imal edileceği yer neresi olacak, bu konuda çalışmalar yapılıyor. Biz de diyoruz ki, Afyonkarahisar'da her şey var. Yolların kavşak noktası, burada teşvikler var." dedi.

"TÜRKİYE HER ŞEYİ ÜRETECEK KAPASİTEDE"

Eroğlu,, Türkiye'nin her şeyi üretebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Ülkede teknolojinin çok geliştiğini belirten Eroğlu, "Şu anda savunma sanayimizdeki tankları, Atak helikopterlerini yapıyoruz, dünyanın en gelişmiş harp gemilerini denize indiriyoruz. İnşallah Altay tankları da yapılıyor, yapılacak." diye konuştu.

"AFYONKARAHİSAR'DA HERŞEY VAR"

Yerli otomobilin Türkiye için bir sevda olduğunu dile getiren Eroğlu, "Aslında Türkiye montaj sanayiinde bir merkez haline geldi ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobili yapacak babayiğitler istemişti. Babayiğitler çıktı. Bu otomobillerin imal edileceği yer neresi olacak, bu konuda çalışmalar yapılıyor. Biz de diyoruz ki; Afyonkarahisar'da her şey var. Yolların kavşak noktası, burada teşvikler var. En önemlisi yer. Yerimiz de var." diye konuştu.

(AA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler