FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Binek araçlara hurda teşviki geliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda araçlarla ilgili yapılan düzenlemenin içine binek araçların da alınacağını açıkladı.

Binek araçlara hurda teşviki geliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil çalışmaları hakkında şunları söyledi: "Şimdi bakıyoruz otomotiv sektöründe sektörün babaları var. Hakikaten ama bu sektörün babaları markalaşma konusunda bizim düşündüğümüz kadar yiğit çıkmadılar. Babalar var, yiğit değiller. Yiğitler var, 'biz yapalım, biz yaparız bu işi falan' diye, fakat onlarda da yapacak güç yok. Yani onlar da baba değiller. Ya yiğitlerimizden birisi baba olacak ya da babalardan birisi yiğitlik yapacak ki bu iş olsun. Eskiden olduğu gibi, devletin babalığında biz yiğitlik yapalım şeklinde yürümez bu. Devlet teşvik ediyor, devlet yönlendiriyor, hedef gösteriyor bu istikamette gelişecek hadiseler."

Türkiye’de otomotiv sektörünün gelişmeye devam ettiğini belirten Ergün, "Bu gelişmeler çerçevesinde diyoruz ki, bunu da ihmal etmeyin bu konuda ki çalışmaları da hızlandırın" diye konuştu.

Ergün, hurda araçlarla ilgili yapılan düzenleme hakkında da bilgi verdi.
Ergün, "Henüz olgunlaşmış bir çalışma değil ama hatırlarsanız, ağır taşıtlarla ilgili bir düzenleme yapıldı ve bir destek modeli geliştirildi. Kamyonlar, otobüsler gibi belirli bir yaşın üzerindeki araçların hurda bedeli ödendi ve onlar trafikten çekildi. Şimdi yeni bir çalışmayı İçişleri Bakanlığımız, Ulaştırma Bakanlığımız bizim Bakanlığımız birlikte binek araçlar için yapalım dedik.

20 yaşın üzerindeki binek araçlar gerçekten trafikte bazen ağır sorunlar oluşturmaya başladılar. Şimdi bir çalışma yürütüyoruz, henüz ayrıntıları ortaya çıkmış değil. Ama o çalışmayı da kısa zamanda inşallah tamamlarız ve onun da ayrıntılarını sizlerle paylaşma imkanımız olur. Çünkü artık Türkiye’nin 20 yaşının üzerindeki araçları yavaş yavaş bir yolunu bulup uygun bir formülle trafikten çekmesi gerekiyor" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler