FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Corolla Türkiye'ye dönüyor

Toyota Türkiye AŞ üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, 150 milyon avro yatırımla 2013’ün ikinci yarısından itibaren yeni Corolla modelinin seri üretimini gerçekleştirmeye başlayacaklarını bildirdi.

Corolla Türkiye'ye dönüyor

Toyota Corolla, 1994-2006 yılları arasında da Sakarya fabrikasında üretilmişti.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, İşkur Sakarya İl Müdürlüğü ile 870 kişilik yeni eleman alımı konusunda işbirliği yaptıklarını aktardı.

Yeni alımlardan sonra çalışan sayısını 3 bine çıkaracaklarına işaret eden Özer, "Corolla üretiminin başlamasıyla 2013 yılını tam kapasiteye yakın bir üretimle tamamlayacağız. 2014’ten itibaren tam kapasite üretime geçerek daha fazla model üretebilen, üretimini arttırmış, önemli sayıda istihdam sağlayan ve daha geniş pazarlara ihracat yapabilen bir şirket durumuna gelmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Özer, yeni işe alımların başladığına işaret ederek, yeni işçi sayısını Mart sonuna kadar 870’e ulaştırmayı planladıklarına dikkati çekerek, "Sakarya’da kurulu bulunan fabrikada 150 milyon avro yatırımla 2013’ün ikinci yarısından itibaren Corolla’nın seri üretimini gerçekleştirmeye başlayacağız. Kapasite kullanımı ve üretim hacmiyle yükselen ihracat geliri sayesinde Türkiye’nin ihracat hedefine olumlu katkıda bulunacağız" diye belirtti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler