FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kilometre düşürmede 'noter' dönemi

2. el otomobil satışlarındaki 'kilometre dolandırıcılığı'nı önlemek adına yeni bir düzenleme geliyor.

Kilometre düşürmede 'noter' dönemi

İkinci el araçlarda kilometresinin düşürülmesi sonucu ortaya çıkan mağduriyetin önlenmesi için, noterlerdeki alım satım işlemlerinde, sözleşmeye beyana dayalı kilometre bilgilerinin yazılması önerisinde bulunuldu.

Bursa Oto Galericileri Odası Başkanı Hakan Yanık, oda olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığına başvuruda bulunduklarını anlattı.

HANGİ SAHİBİNDE YAPILDIĞINI ÖĞRENMEYE YÖNELİK

Yanık, "Kilometreden dolayı mağdur olan galericilerin ve vatandaşların bu mağduriyetinin giderilmesi için bundan sonra noter satışlarında beyana dayalı aracın kilometresinin yazılmasını talep ettik. Nedeni de şuydu; eğer kilometre düşürülmüşse hangi ruhsat sahibinde düşürüldüğü noter satışlarından ortaya çıktığı zaman hem yaptırımlarda muhatap daha rahat bulunacak." diye konuştu.

ORTAK ÇALIŞMA

Yanık, girişimleri sonucunda bir süre önce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği'nden cevap geldiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Odamıza gönderilen yazıda talebimizin çok doğru olduğu kanaatine vardıklarını belirttiler. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye Noterler Birliği toplantı yaparak bundan sonra kilometrelerin beyana dayalı satış sözleşmelerine yazılması yönünde bir çalışma yapacaklar. Çalışmanın en kısa zamanda faaliyete geçirileceği bununla ilgili de noterlere bilgi verileceği tarafımıza bildirildi. Bundan sonra noterlerde araç satışlarında kilometrelerin yazılması da beyana dayalı olarak zorunlu hale getirilecek. Bu uygulama, İnşaallah, en kısa zamanda devreye girer ve kilometre düşürme olayları da bu şekilde ortadan kalkar.

Bu olayın düzeltilmesi için mücadele veren galericiler Hakan Yanık, galericilerin de bu olaydan mağdur olduklarını söyledi.AA


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler