FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milyon dolarlık koleksiyon garajda unutuldu

Aralarında 60 yıllık araçlarında bulunduğu 36 adet Chevrolet Corvette koleksiyonu sahibi ressam Peter Max'in milyon dolarlık araçları garajında unuttuğu ortaya çıktı.

Milyon dolarlık koleksiyon garajda unutuldu

Peter Max bir otomobil tutkunu değildi ama 36 adet araçtan oluşan bir Chevrolet Corvette koleksiyonuna sahipti. Aralarında 60 yıllık araçların da bulunduğu koleksiyondaki otomobillerin en yenisi 1989 model. Yani hepsi çok değerli.

Alman asıllı ressam olan Peter Max'in bir sanatçı olarak Corvette koleksiyonu oluşturmasındaki tek amacı ise Amerikan tarihinde önemli bir yere sahip olan bu araçlar sayesinde prestijini artırmaktı.

Ancak Max'in prestijini artırmanın yanında başardığı bir şey daha oldu. O da 36 adet birbirinden değerli Chevrolet Corvette'i, New York'ta 25 sene yaşadığı evin garajında terk etmesiyle, Chevrolet otomobillerin toz duman altında kalması.

Otomobiller geçtiğimiz yaz heller Ailesi'nin adı açıklanmayan bir üyesi tarafından satın alındı. Diğer Corvette'ler de çalışır hale getirildikten sonra açık artırma ile satışa sunulacak. Araçların değerlerinin 250 bin ile 1 milyon dolar arasında değiştiği belirtiliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler