FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Otomotive 'düşük faiz' gazı!

Otomotiv pazarı ilk çeyrekte düşük faiz ortamının desteğiyle yıllık yüzde 12,4 büyüdü.

Otomotive 'düşük faiz' gazı!

Düşük faiz ortamının otomobil satışlarını desteklemesi ve tüketici güvenindeki toparlanmanın etkisiyle otomotiv pazarı yılın ilk çeyreğinde yüzde 12,4 artışla 152 bin adet olarak gerçekleşti.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), otomobil satışlarının Ocak-Mart döneminde yüzde 17,32 artışla 114 bin adete ulaştığını, hafif ticari araç pazarının ise aynı dönemde yüzde 0,12 azalarak 38 bin adet seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı.

ODD açıklamasında, "2013 yılının ilk çeyreği içerisinde düşük faiz ortamı özellikle otomobil pazarını olumlu etkilemeye, tüketici güven endekslerindeki toparlanma, Türkiye ekonomisine ilişkin beklenti ve tüketim eğilimini desteklemeye devam etmiştir" denildi.

Bankaların fonlama maliyetlerindeki düşüşler yılın ilk çeyreğinde kredi faizlerine düşüş olarak yansırken, düşük faiz ortamı tüketime yönelik sektörlerde talep artışını destekliyor. Otomobil pazarında ilk çeyrekte segment dağılımının yüzde 85,2'si vergi oranları düşük A, B ve C segmentlerinde yer alan araçlardan oluştu.

EN ÇOK VOLKSWAGEN SATTI
İlk çeyrekte en çok satışı gerçekleştiren markalar 21 bin adet ile Volkswagen, 20 bin adet ile Reanult, 18 bin adet ile Ford, 17,bin adet ile Fiat olarak sıralandı.

MART'TA YÜZDE 6 ARTTI
Otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı Mart ayında yüzde 6 artışla 68 bin adet olurken, otomobil satışları yüzde 9,55 artışla 51 bin adet oldu. Hafif ticari araç pazarı ise yüzde 3,55 azalarak 17 bin adete indi. ODD ilk çeyrek ve Mart ayı sonuçlarındaki açıklamasında, yılın tamamı için 790-840 bin adet olan toplam pazar öngörüsünü değiştirmedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler