FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sıfır araç alacaklar bu tuzağa dikkat!

Sıfır araç satışında yok dedirtecek bir şikayet.

Sıfır araç alacaklar bu tuzağa dikkat!

“Sıfır diye ikinci el araç satılmış” şikayetlerine alışmışken www.sikayetvar.com’a gelen “Sıfır diye üçüncü el araç satılmış” şikayeti yok artık dedirtti.

Sıfır araç satışında yok dedirtecek bir şikayet. İzmir’den İ.A’ya sıfır araç satan otomobil bayisi pazarlık biter bitmez “Plakanız hazır” dedi. Durumdan şüphelenen şikayetçinin aracı sorgulatması sonucu gerçek ortaya çıktı. Araç ilk önce her işlemi tamamlandıktan sonra birine satılmış kişi aracın parasını ödeyemeyince tekrar bayiye satılmış ve daha önce başkasına satılan araç son olarak ise İ.A’ya satılmış.

Sıfır Araç Alacaklar Aman Dikkat

“Sıfır diye ikinci el araç satılmış” şikayetlerine alışmışken www.sikayetvar.com’a gelen “Sıfır diye üçüncü el araç satılmış” şikayeti yok artık dedirtti. İzmir’den bir otomobil bayisinden sıfır araç satın alan İ.A. sıfır araç alacakları uyararak yaşadığı şaşırtıcı olayı şöyle anlattı:

“Üçüncü el aracı bana sıfır diye sattılar. Araç pazarlığı sonrası kredim onaylandıktan hemen sonra aracın plakası hazır dediler. Sıfır aracın plakası hemen nasıl hazır olur diye şüphelendim. Aracı aldım trafik polisi bir akrabama durumu anlattım. Oda böyle bir durumun söz konusu olamayacağını belirtti ve şüphelendi. Plakayı sorgulattığında şaşırtıcı durum ortaya çıktı. Bu araç daha önce başkasına satılmış sonra tekrar bayi aracı geri almış. Daha sonra bayiden gerçeği öğrendik. Araç tüm işlemleri tamamlandıktan plaka işlemleri bittikten sonra birine satılmış parasını denkleştiremeyince aracı bayi tekrar geri almış. Araç trafiğe hiç çıkmadı denildi. Sıfır araç alacaklar aman dikkat”

Plaka Nasıl Alınır?

Yeni bir araç satın almak isteyen vatandaşlar, mevcut durumda sigorta bedeli ve özel tüketim vergisini yatırdıktan sonra bayiden aldıkları uygunluk belgesi ve fatura ile şoförler odasına başvuruyor. Buradan araç tescil dosyası alan vatandaşlar, dosya içindeki müracaat formlarını daktilo ile doldurduktan sonra tescil şubesine gidiyor. Burada aracını tescil ettiren vatandaşlar plaka basımı için tekrar şoförler odasına gidiyor. Plaka bastıran vatandaşlar, tescil şubesinde plakayı mühürlettikten sonra aracı kullanmaya başlıyor.Tüm bu işlemlerle uğraşmak istemeyenler ise genelde bayinin anlaştığı iş takibi yapan aracılara vekaletname veriyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler