FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin otomobili geri döndü

Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobili Renault Symbol, baştan aşağı yenilenerek yeni motor seçenekleriyle geri döndü.

Türkiye'nin otomobili geri döndü

Selçuk Altun-Editör
Renault Symbol, tartışmasız olarak Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobili. 15 yıldır Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobili olma başarısını gösteren bu otomobil, 2011 yılında tek başına otomotiv sektörün yüzde 3 gibi bir pazar payı aldı.

Symbol'ün bu kadar çok tutulmasının nedenlerini hemen düşük bakım maliyetleri, fiyat ve kalite avantajı olarak sayabiliriz. En önemlisi ise ekonomisi. Çünkü, sahip olduğu 1.5 dizel motorunu anlatmaya gerek yok. Bu motor, yakıt tasarufuyla hem kendisi bir efsane hem de kalbine girdiği otomobili efsaneleştiriyor.

Ancak, geçtiğimiz yıl yeni motor yatırımları nedeniyle Symbol'ün dizel motorlu seçeneği üretilmedi. Buna karşın, Symbol benzinli ve LPG'li seçenekleriyle yine kendi segmentinde liderliği bırakmadı. Bu sene ise de durum farklı olmayacak gibi. Çünkü yenilenen yüzü ve yeni motor seçenekleriyle (dizel de dahil) Symbol yine yollara çıkıyor.

13 Şubat itibari ile bayilerde olacak yeni Symbol, üstelik çok da iddialı bir fiyatla satışa sunuluyor.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/otomobil/yeni-tasarimi-ile-turkiyede-satista-yeni-symbol-subatta-turkiyede/11406/1319880/)

[

****](https://www.mynet.com/yeni-symbol-subatta-turkiyede-2878447-myvideo)

İlk bakışta dikkatimi çeken özelliklerini saymak gerekirse;

Yeni Symbol'de Renault'un Rönesans döneminin ilk izlerini görmek mümkün.

Markanın her yeni modelinde olduğu gibi öndeki Renault logosu artık daha büyük ve dikkat çekiyor.

Araç, yenilenen tasarımı ile daha modern bir görünüme kavuşmuş. İlk bakışta aynalardaki sinyal lambaları hemen dikkat çekiyor.

Aynı zamanda daha geniş ve daha uzun. Yeni Symbol'ün aks mesafesi 16 cm, toplam uzunluğu 9 cm uzamış. Bununla birlikte, araç 5 cm de genişlemiş ve daha ferah bir iç mekana kavuşmuş.

Bagaj konusunda sınıfının en büyüğü durumunda. 510 litre bagaj hacmine sahip.

İç tasarım çok daha konforlu ve estetik.

Yeni Symbol, 7" dokunmatik ekranlı Navigasyon Multimedya Sistemi Renault R-Nav, elektronik klima ve tüm versiyonlarda standart olarak sunulan USB ve bluetooth müzik ve telefon bağlantısı, hız ayar ve sınırlayıcı, arka park sensörü gibi bir dizi yenilikle zenginleştirilmiş.

Yeni Symbol’de güvenlik konusunda önemli bir yeniliğe gidilmiş. Tüm versiyonlarda standart olarak bulunan ABS, AFU, ESP, ASR, sürücü ve yolcu hava yastıkları, ISOFIX çocuk koltuğu sabitleyici, emniyet kemeri ikazı gibi donanımlar ile hem aktif hem pasif güvenlik unsurlarıyla araç donatılmış durumda.


Yeni Motor Seçenekleri
Yeni Renault Symbol’de Renault markasının kendini kanıtlamış motor teknolojisinin en son örneklerini bulmak mümkün. Benzinli motor seçenekleri olarak; Yeni 0,9 lt Turbo 90 bg ve 1.2 16V 75 bg yer alıyor.

Dizel olarak ise, Renault’nun yıllardır hem sağlamlığı hem de ekonomik olması ile kendini defalarca kanıtlamış 1.5 dCi 75 bg piyasaya sunuluyor. Bu motorlar, Euro 5 çevre standartlarına uyum gösteriyorlar. Diğer yandan Eco sürüş modu ile yüzde 10’a kadar yakıt tasarrufu sağlanıyor.

Yeni Symbol’ün hem benzinli hem de dizel motor seçenekleri, kullanım maliyetlerinin düşüklüğü ile sınıfının standartlarını yeniden belirliyor. Yeni nesil motor seçenekleri ile hem yüksek performanslı, hem de her zamankinden daha düşük tüketimli ve çevreye saygılı.

Yeni Symbol, gerek dizel gerekse benzinli versiyonlarında son derece tutumlu: 1.5 dCi 75 bg motorda 100 km’de sadece 3,9 lt (km’de 103 gram karbondioksit), 0,9 Turbo 90bg benzinli motorda ise 100 km’de 5,2 lt (km’de 119 gram karbondioksit) tüketim değerleri sunuyor.


Fiyat
Az önce de söylediğim gibi iki gün sonra bayilerde satışa sunulacak olan Yeni Symbol, çok iddialı bir fiyatla pazara çıktı.

Araç, 27.990 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye pazarında Touch ve Joy adından iki farklı donanım seviyesi ile satışa sunuluyor.

Bu açıdan baktığımızda benzinlide 1.2 16v 75 bg Joy versiyonu 27.990 TL, Turbo 90 bg Touch 33.490 TL'den satılıyor.

1.5 dizel 75 beygir Touch versiyonu 37.490 TL'den satışa sunulurken, yine aynı motorun Joy versiyonu 36.490 TL'den alıcılarını bekliyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler