FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Volkswagen’e Türkiye’den ilk davalar açıldı

Otomotiv devi Volkswagen’e Türkiye'den ilk davalar Çitil Burak Batur Avukatlık Ortaklığı tarafından açıldı.

Volkswagen’e Türkiye’den ilk davalar açıldı

Otomotiv devi Volkswagen'in başı hileli emisyon gaz salınımı nedeniyle büyük dertte. Amerika’da patlak veren ve araçlarının yasal sınırların tam 40 katı fazla gaz salınımı yaparak doğayı ve insan sağlığını büyük tehlikeye attığı ileri sürülen otomotiv devi Volkswagen’e Türkiye'den ilk davalar Çitil Burak Batur Avukatlık Ortaklığı tarafından açıldı.

Konu hakkında çalışma yapan ve yaşanan süreci yakından takip eden Şiret kurucularından Avukat Mustafa Kemal Batur; "Ülkemizde uzun yıllardır satış rekorları kıran markanın TDI, yani dizel motorlu araç satış rakamları toplam satış rakamının %60'ına tekabül ediyor. Yaptığımız araştırmalara göre firma araçların elektronik beynine gizli bir yazılım yüklemekte ve bu yazılım aracın zararlı gaz testine girdiğini anlayarak, zararlı gaz salınımını minimuma indirmektedir. Testten çıkan araç testin bittiğini de anlayabilmekte ve gaz salınımını 40 kat artırarak normal sürüş moduna geçiş sağlamaktadır” dedi.

Batur sözlerine: “İlgili gruba ait araçlardan satın alanlar, kendilerinin kandırıldığını ve gizli ayıplı araçların kendilerine bilerek satıldığından bahisle tarafımıza ulaşmışlardır. Ülkemizde ciddi boyutlarda satış adedine ulaşan bu markaların araçlarının hangilerinin, ne kadar zararlı gaz saldığını ve eğer satılan araçlar ileri sürüldüğü gibi hileli ise bu araçlardan kaç tane satıldığı gibi önemli konuların netliğe kavuşması için gerekli yasal çalışmaları başlatmış bulunmaktayız.

Aynı zamanda müvekkillerimiz, ilgili araçların yakıt oranlarının fabrika verilerinden çok daha fazla olduğunu da ileri sürmektedirler. Biz şirketimiz olarak bugün itibariyle açtığımız davaların, yakından takipçisi olacağız ve Türkiye de satılan araçlara da böyle bir gizli yazılım yüklendiğini kesinliğe kavuşturur isek yapılan işlemin Türk Ceza Kanununa göre nitelikli dolandırıcılık anlamına gelmesinden dolayı ilgili firma ve firma yöneticilerinin yanı sıra araçları Türkiye'ye ithal eden ilgili firmalar hakkında da gerekli her türlü hukuki ve cezai işlemlerin uygulanmasını sağlayacağız.

Öte yandan ülkemiz için çevreye, insanlığa ve araç sahibine verilen zarar nedeniyle her araç sahibi zarara uğratılmıştır. Bu gizli ayıbın ispatlanması durumunda araç sahiplerinin Tüketici Kanunu çerçevesinde araçlarına ödedikleri bedelin iadesini talep etme ve tazminat hakları da mevcuttur. Biz bu konu hakkında gereken yasal her adımı atmaya hazırız" diyerek devam etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler