FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Yerli otomobil Sakarya'da üretilsin'

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kösemusul, yerli otomobilin Sakarya'da otomotiv ihtisas bölgesinde üretilmesini istediklerini söyledi.

'Yerli otomobil Sakarya'da üretilsin'

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, yerli otomobilin Sakarya'da otomotiv ihtisas bölgesinde üretilmesini istediklerini söyledi.

Serdivan ilçesindeki bir tesiste basın mensuplarıyla bir araya gelen Kösemusul, ülkenin kalkınmasını ve gelişmesini engelleyecek, insanların refah ve huzur içinde yaşamasının önüne geçecek tüm hain girişim ve saldırıları nefretle kınadığını belirtti.

İş dünyası olarak ülkenin 100. yıl hedefleri doğrultusunda çalışmalar yapmaya kararlılıkla devam edeceklerini dile getiren Kösemusul, "Tüm sektörlerde hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz. Ticaret ve sanayi odası sadece sanayi ile şekillenmiyor, ticaretimizi de düşünmemiz gerekiyor. İlin birçok özelliği var. Organize sanayi bölgelerimizi (OSB) geliştirmeye devam ediyoruz" diye konuştu.
Otomotiv sektörü temsilcileriyle geniş bir lobi çalışması yaptıklarını anlatan Kösemusul, şöyle konuştu:

"Türk Traktör Fabrikasını Sakarya'ya kazandırdık. Bu traktörler şu an Ankara ve Sakarya'da üretiliyor. Biz tamamının Sakarya'da üretilmesini ve bütün ihracatının Sakarya'dan yapılmasını arzuluyoruz. Türkiye'de 'Devrim Otomobil' hikayesi yarım kaldı. Sakarya, milli tankını üreten, milli trenini üretime hazırlayan bir il. Yerli otomobiline de sahip çıkacak en güzel il olduğunu düşünüyoruz. Yerli otomobilin Sakarya'da üretilmesi için hep birlikte, Cumhurbaşkanı'mızın onayı ve Bakanlar Kurulunun kararıyla Sakarya'da ihtisas bölgesi kararı verildi. Bunun yetkisi de SATSO'ya tebliğ edildi. İnşallah önümüzdeki sürecin ilimize ve ülkemize faydalı olmasını temenni ediyorum."

Kösemusul, Sakarya'nın Türkiye'de ihracat sıralamasında 8'inci olduğuna işaret eden Kösemusul, "Biz diğer sektörlerle alakalı da ihracatı geliştirme politikalarımızı SATSO olarak devam ettiriyoruz. Biz ilimizde Türkiye ortalamasının üzerinde nitelikli bir ihracat yapıyoruz. Oda olarak çevreye duyarlı bir şekilde çalışıyoruz. Sanayi anlamındaki çalışmalar ilimizde nüfus artışını sağlayacak. Bundan sonraki çalışmalarda ilimizi turizm anlamında da ön plana çıkararak nitelikli çalışmalar yapmayı planlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Yerli otomobil"

Kösemusul, otomobil ihtisas üretim merkezinin Sakarya'da olduğunu, yerli otomobilin de kentte üretilebileceğini söyledi.

Sakarya'nın 100 yıllık otomotiv öyküsü olan önemli bir kent konumunda bulunduğunu ifade eden Kösemusul, şöyle devam etti:

"Yerli otomobilin Sakarya'da otomotiv ihtisas bölgesinde üretilmesini istiyoruz. Sakarya buna hazır. İnşallah Toyota'nın dört çeker bir araç üretecek olmasına ilişkin 'Dört çeker Sakarya' diyelim. Karasu Limanı'na bağlı bir demir yolu var. Karadeniz'den dünyaya açılan bir Sakarya vizyonu çizdik. Bu vizyon çerçevesinde bütün lobi çalışmalarını yaptık. Önemli yatırımların Sakarya'ya gelmesini başardık. Yetkililerin bu limanı ve demiryolunu bir an önce bitirmelerini arzuluyoruz. Bu işin uzaması bize zarar veriyor. Bizim bu zamana kadar yaptıklarımızın hayata geçmesi için bu proje çok önemli." AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler