FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yerli otomobilin fiyatı ne olacak?

Uzun bir zamandan beri üzerinde çalışılan yerli otomobilin kendisi D, fiyatı ise C segmentinde olacak.

Yerli otomobilin fiyatı ne olacak?

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, lüks sınıftaki araçlarla rekabet edecek yerli SAAB 9-3’ün orta araç sınıfında satılacağını, hedefin içeride ithal araç pazarından pay almak, dışarıda ise yakın komşulara ihtiyaç duydukları motor tipleriyle araç satmak olduğunu söyledi.

Yerli otomobilin neden D segmentinde, yani Türkiye’de pazarın yüzde 10’luk bir kısmını bile oluşturmayan lüks araçların olduğu sınıfta seçildiği konusunda “Tamamen bilinçli bir seçimdi.” diyen Bakan Işık, Türk halkının büyük ve lüks otomobilleri sevdiğini ancak, satın alamadığını belirterek, bu aracın sadece orta sınıf araç kullanıcılarını değil, B segmenti yani küçük sınıfta araç kullananları bile üst sınıfa yükseltebileceğini söyledi.

Işık, en büyük hedeflerinin bu aracın rekabetçi fiyatlarla pazara çıkması olduğunu vurguladı.

Volkswagen Türkiye'de Jetta ve Caddy satışını durdurdu

Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Volkswagen'in bu akşam itibariyle Jetta ve Caddy'de 1.6 dizel motorlu araçlarının satışını gönüllü olarak durduracağını açıkladı.

Emisyon değerleri noktasındaki hassasiyetlerini sürdürdüklerini belirterek, Volkswagen aldığı kararı ilk kez duyuran Bakan Işık, "Askıya alacak satışı ve bu teknik güncellemeler yapıldıktan sonra tekrar satışa sunacak" dedi.

NTV canlı yayınında konuşan Bakan Işık Volkswagen'in satış durdurma kararı hakkında şunları söyledi:

"Belki ilk defa bir bilgiyi de sizin aracılığınızla paylaşalım. Şu anda Volkwagen’in EA189- EU5 tipinde iki araçları var Türkiye’de. Bunların satışını da bu akşam itibariyle durduracak. Bu gönüllü bir durdurma. Askıya alacak satışı ve bu teknik güncellemeler yapıldıktan sonra tekrar satışa sunacak.

Bu noktada ben firmamızın duyarlılığına teşekkür ediyorum. Bu noktayı yakınen takip ediyoruz. Bir taraftan emisyon noktasındaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu noktada firmanın hassasiyeti önemli. Bu akşam itibariyle dediğim gibi Jetta ve Caddy’de 1.6 dizel motor satışı firmanın askıya aldığını belki sizlerin aracılığıyla kamu oyuyla da paylaşmış oldum."

Yerli otomobil için 40 milyon euro ödendi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, yerli otomobilin fikri mülkiyet hakları için 40 milyon euro ödendiğini açıkladı.

Işık, gençlerin ilgisini çekmek için ilk etapta Saab denilmediğini ve bunun strateji olduğunu belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ta düzenlenen Motor Mükemmeliyet Merkezi mutabakat imza töreninde, merkezin Türkiye açısından çok önemli olduğunu söyledi. Burada belki Türkiye'de ilk defa 15 sanayi kuruluşu ve 4 kamu kurumunun imzalayacağı protokolü hayata geçireceklerini ifade eden Işık, Türkiye'nin motorla ilgili tüm birikimini burada toplayacağını vurguladı.

Işık, dünyada ilkleri başaran bir ülke olma konumuna yükselmeye başladıklarını dile getirerek, bir süre önce yerli otomobilin prototiplerini tanıttıklarını anımsattı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler