FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bayram öncesi otobüs bileti alacaklar dikkat!

Bazı otobüs firmalarının, şubelerden alınan biletlerde tanınan hakları, internetten bilet alanlara sunmaması bayram öncesi yolcuları çileden çıkardı.

Bayram öncesi otobüs bileti alacaklar dikkat!

Şikayetvar’ın haberine göre: Bayrama sayılı günler kala bilet satışlarının yoğun olduğu bugünlerde, vatandaşlardan otobüs şirketlerine şikayet yağıyor. Bazı firmaların, şubeden bilet alanlara tanıdığı hakları, internetten bilet alanlara tanımadığını iddia eden yolcular, eşit haklara sahip olmamalarına tepki gösteriyor. Şubeden bilet alan bir vatandaş biletini açığa aldırabilirken, internetten alanlara böyle bir seçenek sunulmadığını belirtiliyor. Yalnızca biletin kesildiği güzergah için yıl sonuna kadar kullanım hakkı tanındığını ifade eden vatandaşlar, güzergah değişikliğinin yapılmamasına anlam veremediklerini aktarıyor. Biletin kesildiği güzergahlarda dönüş için dahi kullanıma izin verilmeyen bu biletlerle yasaların çiğnendiğini belirten yolcular mağdur olduklarını aktarıyor. Durumdan habersiz bilet alan yüzlerce vatandaş ödedikleri ücretlerin yandığını belirtiyor.

Paranızı Geri Alabilirsiniz!

Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 38. Maddesi'ne göre seyahat firması hareket saatinden 24 saat öncesine kadar yapılan müracaatlarda bilet ücretini iade etmek, hareket saatine 12 saat öncesine kadar ise 6 ay açık bilete çevirmek zorundadır.

Firmanın, kendi internet sitesinden bilet alanları cezalandırdığını ifade eden yolcular, satış noktasından bilet alanlarla aynı haklara sahip olmamalarına tepki gösterirken şikayetlerini şöyle aktardılar:

“Yasalara Aykırı Davranıyorlar”

“İnternetten aldığım biletimi satış sözleşmesinde 24 saat öncesine kadar iptal etme hakkım olmasına rağmen genel müdürlük iptalleri kısıtladı bahanesiyle sefer tarihinden 2 hafta önce iptal işlemim gerçekleşmedi ve hiçbir çözüm getirilmeden mağdur edildim. Yetkililerin bu konuyla ilgilenmesini rica ediyorum. Biletimin üzerinde anlaşma metninde açıkça belirtildiği halde firma satış sözleşmesine aykırı davranıyor.”

“Biletin Arkasındaki Sözleşmeye Aykırı Davranıyorlar!”

“07.10.2014 tarihli Giresun-Ankara seferine 2 adet bilet satın aldım. Dönüş tarihim değiştiği için bileti iptal ettirmek istedim. Müşteri temsilcisi bundan bir hafta önce satışların iadesini alamadıklarını söyledi. Ancak bilet satış sözleşmesinin 2. maddesinde: hareket saatinin 24 saat öncesine kadar yapılacak müracaatlarda, ödenen bilet ücretinin tamamı iade edilir. Ancak 31 Aralık 2014'e kadar biletin süresini uzatacaklarını iade alamadıklarını, ayrıca satış sözleşmelerinde bu hususların düzenlenmediğini söylediler. Şimdi bu firmanın satış sözleşmesine aykırı olarak hareket ettiğini herkes görsün. Konuyla alakalı hukuksal süreci de başlatacağım.”

“Bilet İptali Ve İadesi Yapmıyormuş Öyle Karar Almış!”

“Firmadan 4 tane bilet aldım. Daha sonra gitmeme gerek kalmadığını öğrendim. Firmayı günlerce öncesinden aradım biletleri iptal etmek istediğimi söyledim. Genel Müdürlüğün emriyle iptal işlemi yapamıyoruz dediler hatta başkasına verebilirsiniz dediler!

İnternet sitesinde ve e-biletin üzerinde ''Seyahatiniz ile ilgili genel bilgilendirmeler'' başlıklı 13.kuralın 2.maddesi aynen şöyle: Hareket saatinin 24 saat öncesine kadar yapılacak müracaatlarda, ödenen bilet ücretinin tamamı geri ödenir. Bu firmaya bu yakışmadı. Tüketici mahkemesine şikayet edeceğim.

“Bilet İptal ve İade Sorunu!”

“16.09.2014 Tarihinde web sitesinden Ordu-Çorum arasına 6 Ekim 2014 tarihine 2 bilet aldım. Daha sonra iptal edip para iadesi almak için müşteri hizmetlerini aradım ve para iadesi yapılamayacağını söylediler. Ancak bana yolladıkları e-bilette ve normal biletlerin üzerinde 24 saat öncesine kadar para iadesi yapılacağı yazıyor. Müşteri hizmetlerine göre artık iade yokmuş.

Böyle büyük bir şirket müşterilerine yanlış beyanda bulunuyor. Madem iaden yok bunu bilette belirt ki ben buna güvenip bilet almayayım. Çünkü sürekli bu firma ile seyahat eden biriyim. Bu konuda detaylı bir izahat ve özür bekliyorum.”

“Bileti Açığa Alma Ya Da İptal İşlemi Yok!”

“Firmanın web sitesinden bilet aldım ve daha sonra biletin tarihini açığa almak istediğimi söyledim. Müşteri temsilcisi bu konuda yardımcı olamadı çünkü yönetim kurulu kararı ile bu sadece online biletler için engellenmiş.

Ayrıca yazıhaneden alınan biletlerde bu sorun yok. En sıkıntılı noktası ise bileti aynı güzergahtan başka bir yerde kullanamamak ve geri dönüş yönüne de çevirememek. Halkla ilişkiler departmanı da yardımcı olabilecek seviyede ve yeterlilikte zaten değil.

Kısacası bize gelmeyin diyorlar dolaylı olarak. Maliyetsiz kullandığı Online pazarı dikkate almıyor.”

“Karayolları Taşıma Yönetmeliği’ne Aykırı İşlem Yapılıyor!”

“Firmadan Tesis/Mersin arası internetten 03.10.2014 tarihine saat 23:45’e bilet aldım bedelini ödedim. Ancak 15.09.2014 tarihinde aynı güne daha erken saate 17:45’e yer bulup ücret ödedim. Daha önce aldığım bileti iptal edip bedelini geri almak istediğimde şirket kararı denilerek bilet iptal etmeyip açığa çevirebileceklerini söylediler. Ancak bilette 24 saat öncesine kadar iade edileceği belirtilmektedir.

Karayolları taşıma yönetmeliğinin 38/9 md. yolcu hakkı olarak bu kural mevcuttur bu nedenle biletimin iptali ve bedelinin iadesinin sağlanmasını arz ederim.”

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler