FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fırsat sitelerine neşter

Tur satma yetkisi olmadığı halde internetteki fırsat siteleri üzerinden satış yapanlara sınırlama geliyor.

Fırsat sitelerine neşter

Yeni düzenlenen 'tur operatörlüğü yasası' ile sadece sigorta kapsamındaki büyük tur operatörlerinin turları fırsat sitelerinde satılabilecek.

Sabah'ın haberine göre son yıllarda internetteki fırsat siteleri üzerinden satılan ve gerçek işi seyahat acenteliği olmayan şirketler tarafından '99 euro, 199 euro' gibi fiyatlara düzenlenen turlara yeni bir düzenleme geliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan ve kamuoyunda Tur Operatörlüğü Yasası olarak bilinen 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanunu'nda yapılacak değişiklik, bu siteler nedeniyle meydana gelecek mağduriyetleri de önlemeyi amaçlıyor. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Vatandaşı mağdur edecek her türlü adımı engelleyeceğiz. Kötü hizmet vereni bu sektörde barındırmayacağız" diye konuştu.

Seyahat edenlerin sayısındaki artış nedeniyle kötü niyetli bazı kişilerin de arttığına değinen Ulusoy, bu çarşamba günü 50'ye yakın acente ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşteşarlığı yetkilileri, dün ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bir araya gelerek yasanın detaylarını konuştuklarını ve yılın ilk çeyreğinde yasanın meclise sunulacağını kaydetti.

'HAYALİ TURLAR BİTECEK'
Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, "Bir-iki yıl öncesine kadar 10-15 fırsat sitesi varken bugün bu sayı 200'leri aştı. Bu sitelerde seyahat acentası olmayanların da turları satılıyor. Fırsat siteleri bir ödeme topluyor ve bu turların 6-7 ay sonra gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli değil. Gerçekleşse bile verilecek hizmetin kalitesi nedeniyle de mağduriyetler oluşuyor. Tur operatörlüğü yasasıyla bu turlar garanti kapsamına alınacak" diye konuştu. Vardar, bu yasayla hayali tur satanların da önlerinin kesileceğini sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler