FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BIST Pozitif Gelişmelerle Dirençleri Zorlayabilir!

Başçı Görevimin Başındayım Dedi!
Bir kaç gündür TCMB başkanının dün yapılan genel kurulda istifaya zorlanacağı söylentileri, birinci elden Erdem Başçı tarafından yalanlandı. Dün yapılan Genel Kurulda konuşan Başçı, dedikodulara itibar edilmemesini söyledi. Başçı'nın bu konuşması sonrası piyasalarda olumlu bir etki görüldü.

Başçı, muhtemelen enflasyonda Mayıs ayında zirve görüleceğini ve bu aydan sonra enflasyonda düşme beklediklerini ifade etti. Ayrıca büyüme konusunda da revizyona gerek olmadığını, büyümenin % 4'ün biraz altında olmasını beklediklerini tekrarladı. Ben bu konuda biraz daha iyimserim. ABD ve AB nezdinde yaşanan ve artmasını beklediğim toparlanmalar, ECB'nin piyasaya likidite verme ihtimalinin gelişmiş batı dünyası ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin artıracağı beklentim nedeniyle büyüme % 4'ü aşabilir düşüncesindeyim.

Ukrayna - Rusya Konusunda Uzlaşma Var Cenevre'de Rusya-Ukrayna-ABD-AB yetkililerinin yaptığı zirveden, havayı yumuşatma konusunda uzlaşma kararı çıktı. Bir kaç gündür, bölgedeki gelişmelerin iç savaşa gitmesinden çekinen piyasalar, bu gelişme sonrasında en azından bir süre sakinleşebilir.

24 Nisan PPK Toplantısı Önemli! Önümüzdeki hafta TCMB PPK toplantısı var. Faiz indirimi olur mu beklentisi bu toplantıda cevap bulacaktır. Ben şimdilik bir faiz indirimi yapılmasını beklemiyorum. Yapılırsa da baskılar nedeniyle çok küçük bir indirimle geçiştirilebilir. Ancak Başçı'nın dünkü açıklamalarına istinaden en geç Haziran'dan itibaren faiz indirimleri başlar diye de düşünüyorum. Bu nedenle yüksek faizlerle alınan devlet kağıtlarının faizlerinin düşmesi halinde bankalara kar yazacak olmaları nedeniyle, bankaların karlarının altı aylık bilançolardan sonra yeniden yükseliş sürecine girmesini bekliyorum. Bu da, bankalara olan ilginin sürmesine neden olacak bir beklenti yaratacaktır.

Bu gelişmelerin ışığında, BIST'in ... Yazının devamını 'da ''Beklentiler'' başlığı altında okuyabilirsiniz.

Hepinize iyi bir hafta sonu dilerim.

Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı

Twitter;borsaanalizci.com

En Çok Aranan Haberler