FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hükümet Kurulma Beklentisi Yaz Rehavetini Erteliyor!

Evet dediğim gibi hükümetin kurulma beklentisi nedeniyle genelde yaz aylarında başlayan durgunluk ve kısmi satış baskılarını şu an için çok yaşamıyoruz ancak, hükümet kuruldu dense bile, fazla yükselemeden yaz rehaveti BIST'i de etkileyecektir görüşündeyim. BIST ve hisselerinin teknik görünümlerine bakınca da, aşırı alım seviyelerinde bulunan stochastic düzeyleri nedeniyle, BIST'in yükselişinin sınırlı olacağı görüşündeyim. Ki, bu görüşümü 19 Haziran tarihli beklenti yazımda paylaşmıştım.

Kısacası hükümet kurulması bir alım yaşatır ama, bu alım havasının çok kısa sürede kar satışlarıyla engellenmesini bekliyorum. Yunanistan Eurogroup görüşmeleri ve özellikle de bizdeki hükümet kurma çabalarının sonuçsuz kalması gibi bir gelişme halinde BIST'in sert bir düşüş yaşama riskinin kuvvetli olduğunu gözardı etmeyiniz derim! BIST'in 80.713 seviyesinde kalan gap boşluğunu da düşünürsek, önümüzdeki günlerde bu seviyenin kapanabileceği hatta daha altının da görülmesi riskini kuvvetli buluyorum. Bu nedenle sakin olmak, seçim sonrası düşük fiyatlı alımların satış hedef beklentileri gerçekleştikçe yeni alımlar yapmayıp kenara çekilip izlemek doğru ve tedbirli bir davranış olabilir.

Tabii her ortamda hisse bazlı hareketler yine de sürecektir. Ancak genelde bir düşüş riski varsa, hisse bazlı yükselişleri bulmak daha zorlaşır. Ama yükselecek hisseyi bulayım derken, kar satışlarına uyan hisselere yakalanma riski daha yüksek olur.

Kısacası işlemlerinizde dikkatli olmanızı, dönemsel bir kar realizasyonu riskini aklınızda bulundurmanızın doğru olacağı görüşündeyim. Bu arada otomotiv sektöründe yaşanan iş bırakma eylemleri sonrasında yaşanan işten çıkartmalar nedeniyle, sektör yeni bir grev sorunu yaşayabilir. Bu sektördeki gelişmeleri yakından takip etmekte yarar var. Sektörde başlayacak yeni bir eylem ortamı sektör hisselerini olumsuz etkileyebilir.

Umarım en kısa zamanda hükümet kurulur ve genel planda yapılması gereken ekonomik hamleler devreye sokulup moraller yükseltilir. Yoksa bu işin uzaması bir süre sonra BIST'in satış baskısının artmasına neden olacaktır görüşündeyim.

NOT: Yazı 24 Haziran 09:05'de borsaanalizci.com'da yayınlanmıştır. Hisse öngörüleri ve VOB görüşlerimi de borsaanalizci.com'da bulabilirsiniz.

Saygılarımla

Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı

Twitter: @_Stratejist_

En Çok Aranan Haberler