FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Alımlar Artabilir!

Çok zor bir haftayı geride bıraktık. Bu haftaya alımlarla başlanılmasını bekliyorum. Her şerde bir hayır vardır dendiği gibi, hafta sonu siyasiler arasında yıllardır özlediğimiz tablolar oluşmaya başladı. CHP'nin Taksim mitingine Ak Parti'nin de destek vermesi, anayasa değişimi gibi bir çok tıkanan sorunun hızlı aşılmasına yarayabilir. Uzun zamandır görüşmeyen cumhurbaşkanı ve muhalif siyasi liderler, cumhurbaşkanının daveti üzerine buluşuyorlar. Ben siyasi gerilimlerin düşeceğini ve bu ortamın pozitif yansımalarını bekliyorum.

Önümüzdeki sürecin yönü Türkiye - ABD ilişkilerine göre belirlenecektir. Eğer ilişkilerde gerginlikler daha da artacak olursa, o zaman rating riskimiz de artar. Ama ben ilişkilerin yumuşamaya başlamasını bekliyorum. Bu nedenle rating risklerimizin azalacağını Moody's ve Fithc'in notlarımızı düşürmeyeceğini düşünüyorum.

Onarım Haftası Olacak
Bu hafta onarım haftası olacaktır. 75.000 seviyelerinin görülmesini bekliyorum. Ama bu seviyenin üzerine şimdilik çıkabilir miyiz emin değilim.

Gelişmiş Ülkelere Para Girişleri Sürüyor!
Brexit gelişiminin de etkisi ile gelişmiş ülkelerde düşük büyüme sıkıntısı yeniden baş gösteriyor. Bu nedenle ECB düşük faiz ile likidite sunmayı sürdürüyor. Önceki hafta FED'in faiz artışlarını da gündem dışına atmıştık. Tam da gelişmiş ülkelere yeniden girişler başlamışken bir darbe girişimi yaşandı. Darbe girişiminin yaşandığı hafta Türkiye'de 800 Milyon Dolar tahvil piyasasına, 400 Milyon Dolar da hisse seneti piyasalarına olmak üzere, toplam 1.2 Milyar Dolar girişler yaşanmıştı. Cuma gecesi vatan hainleri ülkemize böyle bir tablo yaşatmamış olsaydı, muhtemelen 85.000 dirençlerine ulaşmış bir BIST görecektik. Şimdi ise rating korkuları ile beklenmeyen bir düşüş yaşadık. Ama mevcut ortamda Türkiye'nin fonlama sıkıntısı yaşamasını beklemiyorum. Bu düşüşler alım fırsatı olarak geride kalacaktır görüşündeyim.

TCMB faiz indirimlerini sürdürmelidir. Hükümet de, güveni arttırmak için yapısal reformları çok hızlı devreye sokmalıdır. Ben bunların çok hızla devreye alınmasını bekliyorum.

NOT: Yazı,09:11'de yayınlanmış, aynı zamanda 25 yeni teknik analiz alım öngörüsü paylaşılmıştır!

Hepinize iyi bir hafta dilerim.

Saygılarımla

Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı

Twitter: @_Stratejist_

En Çok Aranan Haberler