FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FED Politikaları ile Trump Belirsizliği

FED Politikaları ile Trump Belirsizliği

ABD ekonomisinin iyi gittiği günlerde Trump belirsizliği ile dolarda bir miktar geri çekilme ile düzeltme hareketi yaptığını görmekteyiz. FED’in en çok dikkat ettiği enflasyon rakamlarında yükselişlerin devam ettiğini gördüğü sürece ‘’Şahin’’ konuşmaların artacağını düşünmekteyiz. Bunun sebebi olarak yıllıkta enflasyon rakamlarında 1.7 seviyelerine tırmanması ve FED hedefi olan 2.0 seviyesine çok yaklaşmış olmasıdır. En büyük dolardaki değer kazanımın enflasyon ve öncü göstergelerden gelecek olan verilerle birlikte değer kazanıp ya da değer kaybedeceğini görebiliriz. Öncü göstergelerden en son gelen rakam Ortalama Saatlik Kazançlar’ın beklentinin üzerinde gelerek hemen piyasanın satın aldığını görmüştük ki TDI verisinin de olumsuz gelmesine rağmen dolar değer kazanmıştır. Sürekli üstünde durulan konu FED üyelerinin şahini gerçekten şahin yapan enflasyon tarafındaki gelişmelerdir.

Trump’ın ilk konuşmalarına bel bağlayan piyasalarda maliye politikalarına değinmeyerek beklentileri karşılayamaması ve belirsizlik yaratması dolarda geri çekilme yaşatmıştır. Fakat dikkat etmemiz gereken maliye politikalarında tam istenilen söylemleri vermese de sonuçta daha gevşek maliye politikası izleyeceği ortadadır. Maliye politikasının biraz da olsa gevşemesi ve petrol fiyatlarında yükselişin devam etmesiyle ABD enflasyon oranlarında yükselişin süreceğini düşünerek dolardaki değer kazanımlarının devam etmesi beklenebilir. Petrol fiyatlarının özellikle takip edilmesi gerekiyor. Buradaki yükselişler önümüzdeki gelecek enflasyon oranlarında yükselişe sebep olabileceği için sert yükselişler yaşanabilir. İşsizlik oranları olsun Tüketici Güveni olsun zaten olumlu seyrini koruyor. FED faiz artıracaksa enflasyon verilerine odaklanacaktır. Gerçekten kontrol altına almak için faiz silahını dedikleri gibi üç kez çekebilir.

Çin ile gelişmelerde ve dünya ticaretine baktığımız zaman Trump biraz daha Çin’i sıkıştırmaya devam ederse karşı hamle gelebileceğini düşünebiliriz. İki ülke arasında gelişmeler dolarda değer kaybı yaşatabilir. Risk olarak bu yıl Çin tarafından bir karşı hamle gelmesi işleri bozabilir. Dünya ticaret hacmi zaten gerilerken, üzerine Trump’la birlikte içe kapanık korumacı dış ticaret politikalarının ülkelere uygulama yapması, daralan dünya ticaret hacminin de artmasıyla ülkerin karşı atakları ön görülebilir. Bu da dolarda geri çekilmelerin ara ara olabileceğini gösterebilir. Bunun yanında aşırı değerlenen doların ABD ihracat rakamlarında geri çekilmelerin Ticaret Dengesinde giderek bozulan bir yapının olmasına sebep olmaktadır. Dolar değer kazanırken güvercin tarafın dolardaki değer kazanımları yavaşlatmak için açıklamalarında daha yumuşak söylemleri artıracağını görebiliriz. Bunun yanında siyasi taraftan güçlü dolarlara vurgu yapılabilir. Bu da dolarda satış baskısını artırabilir. Ancak genel trend tarafında şuandaki yapıda herhangi bir değişiklik olmayıp güçlü doların önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenebilir.

EurUsd Teknik Analiz İle Stratejiler

Teknik olarak daha önce RSI uyumsuzluğunun gerçekleşmiş olduğu paritede yükseliş yönlü hareketini uyumsuzlukla birlikte takip etmekteyiz. 50 Günlük Hareketlik Ortalamanın üzerinde seyrettiğimiz paritede kısa vadeli yükseliş yönlü hareketler takip edilmektedir. 100 Günlük Hareketli Ortalamasına doğru hareket eden paritede yükselişlerde 1.0580 seviyenin üzerinde kalıcılık sağlaması önemli olabilir. Bu seviyenin üzerinde yükselişlerde 1.0660 seviyeni denediğini takip etmekteyiz ve aşılması durumunda 1.0710 ve 1.0760 direnç fiyatlaması test edilebilir. Geri çekilmelerde ilk 1.0620 seviyesi ve 1.0580 seviyesi var ki bu seviyenin kırılması kısa vadeli yükselişlerin sonunu getirebilir. Genel satış trendinde takip etmemiz durumunda 1.0520 kırılmasıyla 1.0460 destek fiyatları takip edilebilir.

En Çok Aranan Haberler