FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BİST'de Yeni Rekor Görebiliriz!

Bir süredir önemli direnç seviyelerine gelen BİST'in olası kâr realizasyonlarına dikkat edilmesini yazıyordum. Eğer kâr realizasyonları derinleşerek 86.877 desteğini aşağıya kıracak olursa, daha derin bir düzeltmeye dönüşebileceği konusunda uyarı yapıyordum. Ama aynı şekilde, eğer bu destek aşağıya kırılmaz ve 89.537 direnci yukarı kırılacak olursa, bu sefer de BİST'in yeni rekor denemesi yapacağı beklentimi başlıklı 16 Şubat tarihli yazımda görebilirsiniz.

Nitekim, ekonomik olarak bir çok risk saymış olmamıza rağmen, daha derin bir düzeltme yaşamadan her seferinde yeniden yukarı yönlü alımlara şahit olduk. Cuma kapanışa ve bu kapanışın tekniklerine bakınca, bu hafta içinde yeni bir BİST TL rekoru görülebilir görüşündeyim. Bakalım öyle mi olacak göreceğiz. Ancak, bu hafta olmaz ise, referandum öncesi TL bazında yeni bir endeks rekoru kırılması görüşümü aynı şekilde koruyorum.

Tekrar dikkat çekmek gerekirse, endekste teknik olarak 89.141 seviyesi görülecek olursa, parabolic denen bir indikatör alım yönüne döner. Bu takdirde alımların arttığını ve yükselişin hızlandığını görebiliriz. Kısacası, yazının başında da belirttiğim 89.537 direncinin de geçilmesi halinde, BİST yeni bir rekor denemesini muhtemelen bugün başlatacaktır diye düşünüyorum.

BİST'in olası yükselişinin en önemli destekçileri de banka hisseleri olacaktır görüşündeyim. Bankaların tekniklerine bakınca, ciddi bir yükseliş potansiyeli taşıdıklarını görüyorum. BİST'in rekor kırmasına yetecek yükselişin de üstünde bir yükseliş potansiyeli içeriyorlar. Bankaların bilançolarında bu poyansiyeli destekleyen kârlar da mevcut.

İşin ilginci, BİST'deki yükselişe öncesinde ''Birilerinin'' ısrarlı banka alımları sebep olurken, şimdi yabancıların aldığını, hatta birilerinin de önceden aldıklarını yabancılara yüksek fiyat ile verdiğini görüyoruz! İşte bu nedenle rekor daha yüksek hedefli olabilir. Çünkü yabancıya elindekileri satan, bana göre yerli olan bu spekülatör her kim ise, endeksin yükseldiği seviyeden yeniden alıma geçerse, ...devamı için

Kısacası alımlarla iyi bir haftaya başlanmasını bekliyorum. Beklentim dahilinde özellikle bankalardaki yeni alım öngörülerimi Al/Sat Tablomuzda görebilirsiniz.

Hepinize iyi bir hafta dilerim.

NOT: Yazı, 20 Şubat 08:58'de 'da yayınlanmıştır!

Saygılarımla

Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı

Twitter: @_Stratejist_

En Çok Aranan Haberler