FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolarda Kayıplar Ne Kadar Sürecek ?

Dolarda Kayıplar Ne Kadar Sürecek ?

Müthiş bir Merkez Bankası örneği görerek FED’in faiz artırırken doların düşmesine nasıl etki yaptığını takip ettik. Kısa sürede Mart ayı faiz fiyatlaması yapıldı. Dolar endeksinde yeni yükselişler görülmezken faiz arttırıldı, üzerine güvercin bir tonda açıklama yapılarak doların daha fazla değer kaybetmesine neden oldu. Bu stratejiyle 3 faiz artırımı hatta duruma göre 4 faiz artışında da bulunulabilir. Verilere bağlı ve kademeli artış yapacaklarını piyasaya ileten Yellen, enflasyon tarafında daha fazla yerlerinin olduğunu belirtti.

Trump’a baktığımız zaman maliye politikalarının yasalaşmadan aynı şekilde devam edeceklerini ileten FED üyeleri, mali politikalardaki belirsizliğe işaret ediyorlar. Maliye Politikasında beklenen genişleme yapılırsa 4 faiz artışında bulunabilirler. Tabi istihdam piyasası ve enflasyon başta bakılacak olan ekonomik göstergeleridir.

Bu yıl için piyasanın böyle bir beklentisi varken dolardaki değer kaybının anlamı nedir? İlk olarak Trump havasının yavaş yavaş sönmeye başlaması, ABD Tahvil piyasasında düşüşe sebep olurken piyasanın beklediği 4 faiz artışına Yellen’ın ışık yakmaması olmuştur. Piyasa tarafından ilk test Trump’ın Sağlık Reformu olacaktır. Bu yasayı istediği gibi geçiremez ise Trump ile oluşan balonun patlaması söz konusu olabilir. Dolardaki değer kaybını daha fazla tetiklemiş olabilir. Ancak uzun vadede doların değer kazanımı faiz artırımlarıyla bekleniyor.

Teknik Analiz ile Stratejiler

Piyasa dolar endeksinde daralan üçgen formasyonuna doğru girmektedir. Düşüş trendi kısa vadeli takip edilen dolarda uzun vadeli yükseliş trendinin arasında sıkışma görülüyor. 99.50 seviyesi önemli olarak görülmektedir. Bu seviyenin üçüncü kez denendiği görülüyor. Bu seviye kırılırsa satışlar devam edebilir. RSI göstergesinde de satış ağırlıklı gidiyor ama 30 seviyesi olan endeksin doygunluğa ulaşma noktasına yaklaştığı takip ediliyor. Takip edeceğimiz destek noktaları 99.00 kırılmasıyla 98.60 seviyesi test edilebilir. Yükselişlerde ise direnç seviyeleri 99.80 aşılmasıyla 100.10 ve 100.70 olarak talip edilebilir.

En Çok Aranan Haberler