FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kar Satışlarına Dikkat!

Yeni yıla yükseliş isteği ile başladık. Endeks yeni yıl ile birlikte yeni rekorlar kırdı. Dünya için de bezer bir görüntü yaşandı. ABD endeksleri rekorlarını kırmaya devam ediyor. AB endekslerinde de benzer yükselişleri görüyoruz.

Ancak, bence BİST için bu seviyelerde dikkatli olmakta yarar görüyorum. Çünkü şimdilik seans içinde yaşanan kâr satışları görüyoruz. Ama bu satışlar seans kapanış olarak yüksek boyuta ulaşıp, önemli düzeltmeleri de yaşatabilir.

Teknik olarak henüz ortada bir görüntü var. Düzeltmeye girmeden 118.395 seviyesini yukarı kırabilirsek, 120.000 - 121.500 ve 124.000 endeks rekorlarına doğru yeni yükselişler yaşanabilir.

Ama bu yükselişe geçemeden, daha önce 115.152-115.093 desteklerini aşağıya kıracak olursak, o zaman da 112.500 civarı desteklere doğru kısmi bir düzeltme yaşanır.

Kurumlardan gelen raporlara bakınca bankalar için pozitif beklentileri görüyorum. Zaten BİST'in en iskontolu kalan sektörü bankalar diye yazdığımı biliyorsunuz. Malum nedenden dolayı bankacılık sektörü iskontolu. Zaten eğer bu iskonto olmasa BİST, son strateji yazımda da belirttiğim çok daha yüksek endeks seviyelerinde olurdu. Ama maalesef bankaların iskontolu olmasına neden olan ABD ile ilgili gelişmeler halen belirsizliğini sürdürüyor. Bu nedenle olası yükseliş arzuları, bu riskin baskısı altında olacaktır.

Ekranlardaki yorumları bugün için pozitif bir beklenti içeren şekilde yapılıyor görüyorum. Açıkçası ben kısmi kar satışlarının sürmesini bekliyorum. Hisse bazlı ayrışmaları ise ayrı tutuyorum. Onlar yine de görülebilir.

Hepinize bol kazançlar dilerim.

NOT: Yazı 9 Ocak, 09:20'de borsaanalizci.com'da yayınlanmıştır!

Saygılarımla
Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı

Twitter: @_Stratejist_

En Çok Aranan Haberler