FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En fazla döviz alan şehirlerin listesi açıklandı! İlk üç sıradaki iller dikkat çekti

Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında yaşanan hareketliliğe karşı yatırım konusunda vatandaşların nasıl bir pozisyon aldığı merak ediliyor. BDDK'nın verileri Türkiye'nin en dövizci illerinin İç Anadolu'da olduğunu ortaya koydu. Banka hesaplarında en fazla döviz bulunduran en yüksek il olan Yozgat oldu. Yozgat'ı Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Gümüşhane izliyor.

Türkiye’nin 81 ilinde tasarruf mevduatı amacıyla bankalarda tutulan döviz miktarları belli oldu. Mevduat bankalarında toplam mevduatta en fazla DTH payına sahip il ise yüzde 66,91 ile Yozgat oldu. Yozgat'ı Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Gümüşhane izledi.

BDDK’nın açıkladığı sektörün ilk altı ayındaki veriler katılım bankalarının toplam mevduat içinde payları düşük olsa bile mevduatlarının yüzde 41’inin yurtiçi ve yurtdışı yerleşiklerin altın hariç DTH (döviz mevduatı) olduğunu ortaya koyuyor. Mevduat bankalarında ise toplam mevduat içinde yine yurtiçi ve yurtdışı yerleşiklerin altın hariç DTH oranı yüzde 36 seviyesinde. Hem kamu hem de katılım bankalarında yurtiçi ve yurtdışı yerleşiklerin altın mevduatının toplam mevduattaki payı ise yüzde 20. Katılım bankalarında TL cinsi mevduatın payı ise sadece yüzde 19,7 iken mevduat bankalarında ise TL cinsi mevduatın toplam mevduattaki payı yüzde 23,7.

ALTININ PAYI YÜZDE 20

Hem mevduat hem de katılım bankalarında altın mevduatının toplam mevduata oranı yüzde 20 seviyelerinde.

Mevduat bankalarında altın oranı en yüksek iller yüzde 43,22 ile Karabük, yüzde 35,18 ile Gaziantep, yüzde 29,72 ile Kastamonu, yüzde 27,62 ile Kocaeli ve yüzde 26,39'la İstanbul. Katılım bankalarında ise ilk sırada yine Karabük geliyor.

İŞTE BANKA HESAPLARINDA EN FAZLA DÖVİZ BULUNDURAN İLLER:


Yerel Seçim 2024

En Çok Aranan Haberler